Βορίδης σε Τσακαλώτο: «Είστε ταυτισμένοι με το χώρο που κάνει έκνομες ενέργειες»

Βορίδης σε Τσακαλώτο: «Είστε ταυτισμένοι με το χώρο που κάνει έκνομες ενέργειες»

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Ένταση επικράτησε σήμερα στη Βουλή, όταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη για την Αστυνομία.

Ο κ. Βορίδης νωρίτερα υπογράμμισε ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για αστυνομοκρατία και χούντα ο λαός έχει ήδη… αποφασίσει! «Δεν έχετε καταλάβει ότι ετέθη το ζήτημα στο λαό, του είπαμε νόμο και τάξη, τέλος τα Εξάρχεια, η αριστερά και η βία. Υλοποιούμε αυτό που πήραμε απ ευθείας έγκριση», τόνισε ο κ. Βορίδης, υπογραμμίζοντας ότι ακόμη πάντως δεν έχει ανατραπεί η ηγεμονία της Αριστεράς. «Αν όμως οι ιδέες μας λειτουργήσουν όπως φαίνεται τότε θα έχουμε αλλαγή ιδεολογικού παραδείγματος», προσέθεσε ο Μ. Βορίδης.

Απαντώντας ο Ε. Τσακαλώτος, εγκάλεσε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης επειδή μιλάει για την Αστυνομία, που δεν είναι στις αρμοδιότητές του και μάλιστα τον χαρακτήρισε ως τον πραγματικό αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «Σας έδωσε ο λαός εντολές να πάτε προς τα δεξιά όχι την άδεια να αφαιρέσετε το άσυλο των σπιτιών των ανθρώπων, να μπαίνει αστυνομία χωρίς ένταλμα και εισαγγελέα. Δεν σας έδωσε ούτε άδεια να ξεβρακώνεται κοριτσάκια στο δρόμο. Ο αυταρχισμός χρειάζεται απάντηση, και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα. Δεν μπορώ να πω ότι εσείς μας ταράξατε στο νεοφιλελευθερισμό», σημείωσε.

Με την σειρά του ο Μ. Βορίδης απέδωσε «υπεραπλούστευση» στον πρώην Υπουργό Οικονομικών και σήκωσε τους τόνους. «Εσάς η άποψή σας είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει χούντα και αστυνομοκρατία;», αναρωτήθηκε σκωπτικά ενώ καταλόγισε γενίκευση στον ΣΥΡΙΖΑ, που -όπως είπε- μόνο αθώα δεν είναι. «Είστε ταυτισμένοι με τον χώρο και τις έκνομες ενέργειές του γι' αυτό θέλετε να εκφράσετε την αλληλεγγύη σας…», σημείωσε.