Β.Κεγκέρογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μετρ» στη μαύρη προπαγάνδα και στην πολιτική εξαπάτηση

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, 09:10
-A +A
Β.Κεγκέρογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μετρ» στη μαύρη προπαγάνδα και στην πολιτική εξαπάτηση

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, γραμματέας της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποκλείει κάθε ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων στις ευρωεκλογές τον επόμενο Μάιο καθώς και σε συνεργασία στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κεγκέρογλου κατηγορεί το κυβερνών κόμμα για μαύρη προπαγάνδα και πολιτική εξαπάτηση. «Είναι "μετρ" στην γκρίζα και τη μαύρη προπαγάνδα αλλά και στην πολιτική εξαπάτηση. Όμως δεν είναι μόνο αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχει ήδη σε άλλο μέτωπο στο ΝΕΟΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έχουν δημιουργήσει με τον κ. Καμμένο και προσφάτως ενισχύθηκαν και με το κόμμα ΝΕΟ, με μόνο συνδετικό κρίκο τη νομή της εξουσίας. Δεν γίνεται να είσαι σε δύο "μέτωπα" ταυτόχρονα. Δεν μπορείς να πατάς σε δύο βάρκες», δηλώνει.

Για τις συζητήσεις και τις επαφές με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, επισημαίνει ότι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην επίσκεψή της στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα εξήγησε τη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην Ελλάδα και τη στάση της απέναντι στο Κίνημα Αλλαγής.

«Ο κ. Τσίπρας έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Δεν υπάρχει για μας συζήτηση για κομματικές συνεργασίες. Την Τετάρτη στην Ευρωομάδα S&D ξεκαθαρίστηκαν τα πράγματα. Συνεννόηση και συνεργασίες, στη βάση της δικής μας ατζέντας, θα επιδιωχθούν με όποιες δυνάμεις έχουν τη βούληση πέρα από λαϊκισμούς για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής Ευρωπαϊκής Στρατηγικής», ανέφερε ο κ.Κεγκέρογλου, ασκώντας δριμεία κριτική στο κυβερνών κόμμα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε δήθεν αντιδεξιό μέτωπο ενώ είναι αγκαλιά με τη μισή δεξιά ΑΝΕΛ, ΝΕΟ, κ.λπ. και η ΝΔ καλεί σε αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, ενώ η "καραμανλική σκέψη και πράξη" είναι στην κυβέρνηση μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ».

Προσδιόρισε τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής λέγοντας ότι «είμαστε και αντιδεξιά και αντιΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως δεν μένουμε στο "αντι". Καταθέτουμε τη δική μας πρόταση το σχέδιο, «ΕΛΛΑΔΑ» για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Οι πολίτες πρέπει αυτή τη φορά να επιλέξουν θετικά και όχι μόνο «αντί». Το αντιΣΥΡΙΖΑ και αντιδεξιά πρέπει να μετασχηματιστεί σε θετική και συνειδητή επιλογή του Κινήματος Αλλαγής».

Ο κ. Κεγκέρογλου εκτιμά, επίσης, ότι με τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη Ν. Υόρκη έχει επιλέξει συνεταίρους για να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και να μην κόψει τις συντάξεις. «Μπορεί να συνεχίσει να συνεργάζεται με την ακροδεξιά και την καθαρή Δεξιά όπως αυτοαποκαλούνται ΑΝΕΛ, ΝΕΟ και την ίδια ώρα να περάσει τη συμφωνία με πρόθυμους ή διεθνιστές ή πολιτικά αφελείς ή υποτακτικούς», αναφέρει. «Προκαλούμε την κυβέρνηση αλλά και τα άλλα κόμματα να ψηφίσουν τη πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής», προσθέτει.

Κατηγορηματικά αποκλείει ακόμη κεντρικές συνεργασίες στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές υπογραμμίζοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα υποστηρίξει τις δικές του υποψηφιότητες» και συμπληρώνει: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα θέλει να κρύψει την ένδεια του σε στελέχη ή δεν θέλει να καταγράψει ήττα και θέλει να ψηφίσει τους δικούς μας συνδυασμούς, ή αν αναγνωρίζει την επιτυχή πορεία τους ας το πράξει».

Φωτογραφία: Intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 21/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα