Βασίλης Σκουρής: Τα σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο

Βασίλης Σκουρής: Τα σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο

Στο σενάριο της διεξαγωγής εκλογών το Φθινόπωρο αναφέρεται σε άρθρο του και ο Βασίλης Σκουρής στο news247 θέτοντας το ερώτημα αν οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ θα μπορούσαν να επηρεάσουν το χρονοδιάγραμμά τους. Μάλιστα επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τοποθετηθεί ως προς την ημερομηνία.

Το δημοσίευμα έρχεται λίγες ώρες μετά το θέμα που ανέδειξε το liberal.gr και δείχνει ότι στο Μαξίμου υπάρχουν εισηγήσεις μετάθεσης των εκλογών με το πρόσχημα του τουρισμού και της οικονομίας

«Το ερώτημα που αρχίζει να τίθεται σε πολιτικούς κύκλους είναι εάν τα νέα δεδομένα αυτά που δημιουργεί η υψηλού ρίσκου κίνηση της Φώφης Γεννηματά με την εκδίωξη ουσιαστικά του Ευ. Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής, εάν θα μπορούσαν να επηρεάσουν το χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, που κατ' αρχάς έχουν οριστεί - με δήλωση και του κυβερνητικού εκπροσώπου – για τις 7 Ιουλίου» αναφέρει το δημοσίευμα.

Άλλωστε όπως αποκάλυψε το liberal οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έχουν «αξία» δεδομένου ότι ημερομηνία εκλογών ορίζει μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Πολύ δε περισσότερο όταν οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Δ. Τζανακόπουλος θα αποχωρήσει από τη συγκεκριμένη θέση εντός των προσεχών ημερών.

Και συνεχίζει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι «σημειώνεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν έχει τοποθετηθεί για την ημερομηνία των εκλογών, ούτε έχει ενημερώσει, έστω και ανεπίσημα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το θέμα, ενώ εκκρεμεί και ο χρόνος επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στον Προκόπη Παυλόπουλο, ώστε να υπογραφεί εν συνεχεία το Προεδρικό Διάταγμα και να διαλυθεί η Βουλή».

Και καταλήγει  «Υπενθυμίζεται πως εφόσον οι εκλογές διεξαγόταν στο τέλος της τετραετίας, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα στον ορισμό της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ακόμα και τον νέο Επίτροπο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή»