Β. Ντομπρόβσκις: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Β. Ντομπρόβσκις: Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις

Σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι και μετά την έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και τις «υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές» στέλνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Συγκεκριμένα μιλώντας στα ΝΕΑ, δηλώνει: «Πιστεύω ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές έχουν τον ίδιο πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο. Φυσικά η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές είναι μια ευαίσθητη άσκηση, αλλά είναι απολύτως εφικτή υπό τον όρο ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν ευθύνη. Από την ελληνική πλευρά αυτό σημαίνει να συνεχίσει την πορεία των μεταρρυθμίσεων κα των υγιών δημοσιονομικών πολιτικών. Θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση, η οποία θα ενισχύσει επιπλέον την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία».

Αναφορικά με το πρόγραμμα ολιστικής ανάπτυξης που σχεδιάζει η κυβέρνηση τονίζει ότι «όπως πάντα η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στις προσπάθειές της όποτε και όπου μπορεί. Συνεχίζεται επίσης η δουλειά για την τελειοποίηση και την οριστικοποίηση της ελληνικής στρατηγικής ανάπτυξης και είναι σημαντικό η στρατηγική αυτή να είναι ελληνικής ιδιοκτησίας και να κατευθύνεται από την Ελλάδα».

Για το χρέος ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρει ότι «συνεχίζεται επίσης η δουλειά με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας σε δέσμη δεσμεύσεων για την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, εντός της περιμέτρου που έχει ορίσει το Eurogroup»