Β. Μεϊμαράκης: Μάχομαι για τη μεγαλύτερη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Β. Μεϊμαράκης: Μάχομαι για τη μεγαλύτερη διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

«Μάχομαι για τη μεγαλύτερη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στο Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 07.00», ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημειώνοντας επίσης: «Θα κάνω ό,τι χρειάζεται προκειμένου η "φανέλα" να πάει καλά».

Αναφερόμενος στη δική του συμμετοχή, ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε ότι αποδέχθηκε την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αγωνιστεί ως απλός στρατιώτης, ώστε να καταγραφεί η μεγάλη νίκη της ΝΔ. «Πιστεύω, ότι η δική μου συμμετοχή, επειδή ακριβώς απαιτεί σταυρό, θα συσπειρώσει ακόμα περισσότερο τους Νεοδημοκράτες, απέναντι σε μια χαλαρή ψήφο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε, επίσης, ξεπερασμένες τις διαχωριστικές γραμμές δεξιά αριστερά και επανέλαβε ότι και στην Ευρώπη θέλει να εκφράσει τον μέσο Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει ασφάλεια, φορολογικό πλαίσιο, επενδύσεις, δουλειές, που θέλει να γυρίσουν πίσω τα παιδιά του, ενώ συμπλήρωσε ότι «αυτόν τον πολίτη άλλωστε έχει στο επίκεντρο ο κοινωνικός φιλελευθερισμός που αποτελεί σημείο αναφοράς για τη ΝΔ».

Αναφερόμενος στη σημασία των ευρωεκλογών και τα διλήμματα που τίθενται καθ΄ οδόν προς την κάλπη της 26ης Μαΐου, ο πρώην πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Η Ευρώπη έχει ένα σημαντικό ρόλο να παίξει καθώς το 80% των αποφάσεων των κρατών - μελών της είναι πλέον οδηγίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το δίλημμα τώρα είναι ποια Ευρώπη θέλουμε και όχι μνημόνιο-αντιμνημόνιο, όπως ήταν το 2014». Επίσης, υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, θα αποτελέσει ισχυρό αίτημα για πολιτική αλλαγή στη χώρα και γι΄ αυτό η ΝΔ θα πρέπει να καταγράψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δυναμική.

Τέλος, ερωτηθείς για τον πήχη των ευρωεκλογών και το ποσοστό που έχει θέση ο Άδωνις Γεωργιάδης στο 3,5% διαφορά, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε: «Την ώρα της μάχης δεν μιλάω για ποσοστά. Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης είναι αγωνιστής και αντιπρόεδρος. Δεν έκανε κατάληψη της αντιπροεδρίας. Έχει διοριστεί. Θα πάω εγώ κόντρα στον αντιπρόεδρο, σε προεκλογική περίοδο; Δεν μπορώ να το κάνω».