Β. Μεϊμαράκης: Δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή

Β. Μεϊμαράκης: Δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή

Με αφορμή την τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου για τις ευρωεκλογές, ο Β. Μεϊμαράκης, ξεκαθάρισε ότι ως υποψήφιος ευρωβουλευτής δεν θα κάνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης για λόγους ηθικής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα.

«Κατ΄ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή», ανέφερε χαρακτηριστικά στους συνομιλητές του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το μεσημέρι θα διεξαχθεί στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υποψήφιου ευρωβουλευτή. 

Με την τροπολογία νομοθετείται η δυνατότητα ένας βουλευτής που θα είναι υποψήφιος για την ευρωβουλή να διατηρεί ταυτόχρονα την έδρα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Μάλιστα στην περίπτωση που δεν εκλεγεί στην Ευρωβουλή θα μπορεί να παραμείνει βουλευτής ενώ εφόσον εκλεγεί θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ποια έδρα θα κρατήσει.

Η τροπολογία ουσιαστικά φωτογραφίζει την Έλενα Κουντουρά και τον Σπύρο Δανέλλη καθώς οι δύο βουλευτές θα ενταχθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.