Β. Μαρινάκης για Πετσίτη: Το... άνθος του πολιτικού υποκόσμου δεν το γνωρίζω

Β. Μαρινάκης για Πετσίτη: Το... άνθος του πολιτικού υποκόσμου δεν το γνωρίζω

Σε υψηλούς τόνους δήλωση προέβη ο Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», ξεκαθαρίζοντας ότι ουδεμία σχέση έχει με τον Μ. Πετσίτη, ενώ σημείωσε ότι η εμπλοκή του ονόματός του οφείλεται στον πανικό της κυβέρνησης, σε σχέση με τις αποκαλύψεις που έχουν δει το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαρινάκης αναφέρει τα εξής:  «Κάθε άλλο παρά άξιο σοβαρής απαντήσεως είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών. Παρ' όλα αυτά, επειδή αντιλαμβάνομαι τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας, έχω να πω τα εξής: Το συγκεκριμένο... άνθος του πολιτικού υποκόσμου ούτε το γνώριζα ούτε συνεργάστηκα μαζί του ούτε τον είχα σε payroll να τον πληρώνω, όπως επιχειρηματίες που κάνουν μπίζνες με το Δημόσιο ή χρωστούν σ' αυτό.

Ούτε βέβαια είχαμε μαζί δουλειές με offshore εταιρείες στην Κύπρο, τον Παναμά και τη Βενεζουέλα. Στις 24 Ιουνίου του 2015, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας φανέλας του Ολυμπιακού, ο διευθύνων σύμβουλος της NOVA, Πάνος Παπαδόπουλος, έφερε μαζί του ένα άγνωστο σε εμένα πρόσωπο, τον Μανώλη Πετσίτη. Ο ίδιος ζήτησε και έβγαλε μαζί μου μια φωτογραφία από το κινητό του, όπως δεκάδες άλλοι άνθρωποι καθημερινά.

Το σημερινό παραμύθι δεν έχει δράκο. Αντιλαμβάνομαι όμως τον πανικό του Μαξίμου και των φίλων του. Αντί να ασχολούνται με κουτσομπολιά, ας κοιτάξουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα από τη δράση του Πετσίτη, φίλου και συντρόφου των Νίκου Παππά και Αλέξη Τσίπρα. Ο πανικός είναι ο χειρότερος σύμβουλος για την καταρρέουσα κυβέρνηση και τους προπαγανδιστές της. Αυτοί που ανακάλυψαν και ανέδειξαν τον κ. Πετσίτη σε μεγαλοπαράγοντα του δημοσίου βίου ήρθε η ώρα να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους».

Με αφορμή το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε νωρίτερα ανακοίνωση, επιτέθηκε στη ΝΔ τονίζοντας: «Περιμέναμε όλη μέρα, αλλά τελικά δεν είδαμε ούτε ένα σχόλιο από τη Ν.Δ. για τις νέες φωτογραφίες του κ. Πετσίτη, αυτή τη φορά αγκαλιά με τον κ. Μαρινάκη και τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του». 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «τελικά, η ΝΔ ούτε ένα fake σκάνδαλο της προκοπής δεν μπορεί να στήσει. Ό,τι επιχειρεί, άλλωστε, είναι υπό την καθοδήγηση του στενού φίλου, εφοπλιστή και υπόδικου επιχειρηματία. Και όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή, και η πολιτική γραμμή, αλλά και οι σκευωρίες». 

«Τελικά» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «ίσως ουδέν κακό αμιγές καλού. Μιας και δεν έκατσε ο κ. Πετσίτης ως "σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ" , ίσως θα μπορούσε τελικά να κάτσει ως υποψήφιος της Ν.Δ. στον Πειραιά. Το αφεντικό για αυτόν δε θα έχει αντίρρηση..."

Αξίζει να σημειωθεί ότι επίσης, είδε το φως της δημοσιότητας φωτογραφία selfie του Μανώλη Πετσίτη με τον Αλέξη Τσίπρα.