Β. Λεβέντης: Οικουμενική ή σύντομα εκλογές

Β. Λεβέντης: Οικουμενική ή σύντομα εκλογές

Την εκτίμησή του ότι σε ένα με ενάμιση μήνα θα έχουμε οικουμενική κυβέρνηση ή θα οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές τον Ιούλιο ή το αργότερο το Σεπτέμβριο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, από το Πάπαρι Αρκαδίας, όπου παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις, για την συγκρότηση του πρώτου στρατοπέδου των επαναστατημένων ελλήνων. Ανέφερε μάλιστα, ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκεί «θα τα ψάλλει σκληρά σε όλους», γιατί «κοιτάνε μόνο λογιστικά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των ευρωπαίων».

Ο κ. Λεβέντης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι οι στιγμές είναι δύσκολες για την χώρα και «μπορεί τώρα να μην είναι οι στρατοί των Τούρκων που μας επιτίθενται, αλλά είναι τα δικά μας λάθη που πτωχεύσαμε. Οι κυβερνήσεις του παρελθόντος πτώχευσαν την Ελλάδα και δεν λένε την αλήθεια ακόμα στο κόσμο, παρά ο ένας ρίχνει τα βάρη στον άλλο».

Πρόσθεσε ότι, «το ζήτημα είναι να ξεπεράσουμε εγωισμούς και να ενωθούμε σαν λαός και χάρηκα που έστειλα επιστολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας προ ημερών και έμαθα σήμερα, ότι θα γίνει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκεί θα τους τα ψάλλω πολύ σκληρά όλων, γιατί πάνε να κόψουν συντάξεις, μισθούς και δεν παίρνουν για την ανεργία κανένα μέτρο. Κοιτάνε μόνο λογιστικά να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των ευρωπαίων, χωρίς καθόλου μίγμα ανάπτυξης εις όλα όσα συμβαίνουν, δηλαδή πάλι σε λίγους μήνες θα θέλουμε νέα δάνεια και νέα μνημόνια. Επιτέλους θέλουμε ένα τέλος σ'' αυτόν τον εφιάλτη και αυτό θα προσπαθήσω για την μνήμη του Κολοκοτρώνη».

Αναφερόμενος στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη είπε ότι, «ο Κολοκοτρώνης δημιουργούσε δέος όχι μόνο ζωντανός, αλλά και πεθαμένος και δημιουργεί ακόμη. Είναι ο μόνος που υπήρξε τίμιος, ενωτικός και μερικοί κακοί Έλληνες από αχαριστία τον έβαλαν και φυλακή ακόμη, αντί να τον έχουν πρώτο παράγοντα προς ευγνωμοσύνη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφορικά με το αν θα έχουμε σύντομα εκλογές υπογράμμισε ότι, «επειδή η κυβέρνηση χωλαίνει και οι επενδυτές δεν έρχονται όταν βλέπουν 153 και πολλούς να είναι έτοιμοι, να απειλούν, να φύγουν, πιστεύω ότι, ή οικουμενική θα έχουμε μέσα σε ένα ενάμιση μήνα, ή εκλογές το αργότερο Ιούλιο ή Σεπτέμβριο». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «η οικουμενική κυβέρνηση είναι καλή λύση και την προτείνω έξι μήνες, αλλά οι εγωισμοί του Μητσοτάκη και του Τσίπρα δεν τους αφήνουν να ενωθούν».

Οι επετειακές εκδηλώσεις σε ανάμνηση της 6ης Απριλίου 1821, ημέρα κατά την οποία συγκεντρώθηκαν στη θέση Βρύση στο Πάπαρι Αρκαδίας, οι οπλαρχηγοί, αρχιερείς, πρόκριτοι και οι απλοί αγωνιστές της επανάστασης υπό τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, για την συγκρότηση του πρώτου στρατοπέδου των επαναστατημένων Ελλήνων, περιελάμβαναν επίσημη δοξολογία στο ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και στην συνέχεια τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο που έχει ανεγερθεί στο σημείο όπου ήταν το στρατόπεδο και απέδωσε τιμές στρατιωτικό άγημα, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκτός του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, εκπρόσωποι, της δημοτικής αρχής, των στρατιωτικών και λοιπών αρχών του νομού, καθώς και πλήθος κόσμου από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ