Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, 09:48

-A +A

Β. Λεβέντης: Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι των “Παθών”

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, 09:48
-A +A

Στον κίνδυνο του Grexit, που ελλοχεύει, αν δεν ολοκληρωθεί ή καθυστερήσει η αξιολόγηση, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Δεν είναι μόνο το Ασφαλιστικό, είναι και τα Εργασιακά, σειρά νομοσχεδίων και πολλοί εφαρμοστικοί νόμοι, θεωρώ ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση» επανάλαβε ο Βασίλης Λεβέντης, ερωτηθείς αν θα στηρίξει τα νομοσχέδια.

«Από την Ένωση Κεντρώων δεν θα ψηφίσουμε, το είπα και στον κ. Κατρούγκαλο ότι, το πλαφόν πρέπει να είναι στα 1.500 ευρώ και όχι στις 3.000 που προτείνεται στο σχέδιο», είπε ο Β.Λεβέντης και θέτοντας τις δύο ακόμα προϋποθέσεις για την εξυγίανση και βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού, είπε να μπει 'κόφτης' βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για πάνω από 3.000 και να σταματήσουν οι συντάξεις των βουλευτών, είπε περιγράφοντας τις τρεις προτάσεις του για το Ασφαλιστικό.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επεσήμανε ότι δεν πρέπει να πάει η χώρα σε εκλογές τώρα, αν δεν ψηφιστούν τα απαραίτητα μέτρα, μεταξύ των οποίων και το Ασφαλιστικό, γιατί «όποιος πάει τη χώρα σε εκλογές τώρα, θα έχει την ευθύνη για το ότι δεν θα πάει η χώρα σε αξιολόγηση, αλλά θα έρθει και το Grexit», ενώ εκτίμησε ότι, «η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, θα πρέπει να εφαρμόσει χειρότερα μέτρα από αυτά που συζητιούνται τώρα».

Τόνισε, επανερχόμενος στο ζήτημα της οικουμενικής κυβέρνησης ότι, «μία κυβέρνηση δεν μπορεί να στηρίξει αυτά τα μέτρα». Συμπλήρωσε δε ότι, «οι ξένοι ζητούν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας, γιατί αυτοί μπορούν να σηκώσουν το βάρος, αλλά κι επειδή αυτοί φτώχυναν τη χώρα».

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι των Παθών» εκτίμησε.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των αγροτών, τόνισε ότι «δεν είναι λύση οι αγρότες να κλείνουν τους δρόμους» και πρότεινε αναλογική λύση στο Ασφαλιστικό και όχι να πέφτουν όλα τα βάρη σε δύο κλάδους.

Τέλος, για την ψήφιση του Ασφαλιστικού και τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, προέβλεψε ότι το δεύτερο θα ζητηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν αυτός πάει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Θα ήταν έγκλημα ο κ. Μητσοτάκης να ακούσει τους θερμοκέφαλους της ΝΔ» είπε.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα