Β. Λεβέντης: Ο Αλ. Τσίπρας αναζητεί πρόθυμους και αποστάτες για να κυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Σάββατο 06 Οκτωβρίου 2018, 16:15
-A +A
Β. Λεβέντης: Ο Αλ. Τσίπρας αναζητεί πρόθυμους και αποστάτες για να κυρώσουν τη συμφωνία των Πρεσπών

Την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές πριν από την κύρωση από την ελληνική Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών «για να πετάξει την πυρακτωμένη μπάλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας, σήμερα, στην ΕΡΤ.

«Αν αυτό δεν συμβεί, τότε θα μπούμε σε μια παράταση της διαδικασίας κάτι που ο διεθνής παράγοντας δεν το επιθυμεί. Στα Σκόπια αναζητούν πρόθυμους και αποστάτες για να κυρώσουν την συμφωνία των Πρεσπών, κάτι ανάλογο κάνει και ο κ. Τσίπρας στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Λεβέντης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, «έτσι ο κ. Τσίπρας δεν θα πάρει όλο αυτό το βάρος στις πλάτες του και θα δημιουργήσει μεγάλο πολιτικό ζήτημα στην ΝΔ, η οποία θα κληθεί να κυρώσει την συμφωνία διχάζοντας στο εσωτερικό όλους εκείνους τους βουλευτές που δεν θα επιθυμούν να ψηφίσουν και ουσιαστικά να υποκύψουν στις πιέσεις των Αμερικανών και των Ευρωπαίων», ανέφερε ο κ. Λεβέντης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό, δήλωσε πως Αμερική, Βερολίνο και Παρίσι πιέζουν αφόρητα τους Σκοπιανούς για να εξευρεθεί το μαγικό νούμερο «80», έτσι ώστε να προχωρήσουν οι συνταγματικές αλλαγές.

Όσον αφορά το θέμα της περικοπής των συντάξεων, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι κακώς διαχειρίστηκε το θέμα η Κυβέρνηση βγάζοντας τους Υπουργούς της στα ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις. Την ίδια ώρα που αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Μοσκοβισί δήλωνε ότι το θέμα θα εξεταστεί μετά τις 15 Οκτωβρίου.

Δηλαδή, Κυβέρνηση, Αξιωματική Αντιπολίτευση και ΠΑΣΟΚ παρουσιάζονται ως αγαπητικοί του λαού και όλοι οι υπόλοιποι εμφανίζονται ότι επιθυμούν την μείωση των συντάξεων. Η Ένωση Κεντρώων λέει ξεκάθαρα ότι οι συντάξεις δεν πρέπει να μειωθούν, έχουν κοπεί ήδη 23 φορές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό. Η Ένωση Κεντρώων αγωνίζεται για τα συμφέροντα των κοινωνικά αδύνατων.

Στο θέμα των τουρκικών απειλών για Αιγαίο και Κύπρο, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι οι Τούρκοι όσα πετυχαίνουν οφείλονται στην δύναμη του ισχυρού, που είναι η Τουρκία στην προκειμένη περίπτωση. Για το Κυπριακό δεν μπορεί να υπάρξει καμία λύση από την στιγμή που οι Τούρκοι εμφανίζονται ανένδοτοι στο να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και οι έποικοι από την Μεγαλόνησο.

Αναφερόμενος ακόμη και στις αποχωρήσεις βουλευτών από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε αποστασία την συγκεκριμένη κίνηση των βουλευτών, τόνισε πως δεν έχει διαγράψει ποτέ κανένα στέλεχος στην πολιτική του καριέρα και επεσήμανε ότι τους αποστάτες που δεν παρέδωσαν την έδρα τους στο κόμμα, θα τους κρίνει ο ελληνικός λαός πολύ σκληρά.

Αναφερόμενος στην πολιτική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει ενδοκυβερνητικά για την λειτουργία της ΕΡΤ, ο κ. Λεβέντης υπογράμμισε ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να έχει πλουραλισμό και εγκυρότητα. Μια ισχυρή δημόσια τηλεόραση θα αποτρέψει και τα κακώς κείμενα στο ιδιωτικό μιντιακό τοπίο και θα αποτελέσει τον πυλώνα ενημέρωσης για το σύνολο του ελληνικού λαού.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα