Β. Κικίλιας: Ζούμε μια εθνική αφύπνιση και έναν υγιή πατριωτισμό

Β. Κικίλιας: Ζούμε μια εθνική αφύπνιση και έναν υγιή πατριωτισμό

«Είναι εμφανές σε όλη τη χώρα, από τη Μακεδονία μέχρι και τα νησιά μας, ότι ζούμε μια εθνική αφύπνιση και έναν υγιή πατριωτισμό. Είδαμε χιλιάδες κόσμου οι οποίοι, με όλες αυτές τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και με την κυβέρνηση Τσίπρα να πηγαίνει αντίθετα με τη λαϊκή βούληση και το εθνικό συμφέρον, ένιωσαν την ανάγκη να πάνε στις παρελάσεις και να τραγουδήσουν το "Μακεδονία Ξακουστή"».

«Οι Έλληνες εκφράστηκαν, είναι υγιές που βρίσκονται πολύ κοντά στις παραδόσεις και στην Ιστορία τους», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τις χθεσινές παρελάσεις ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας. «Ο σύγχρονος πατριωτισμός, η εθνική ανέγερση αντίκεινται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας τα εθνικά μας θέματα», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας στηλίτευσε τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το Καστελόριζο και τη Μακεδονία. «Η ερασιτεχνική πολιτική που ακολουθείται με τις αποτυχημένες δηλώσεις των κ.κ. Τσιρώνη, Κατρούγκαλου και Παππά, βάλλει κατά της ψυχής του Έλληνα και δημιούργησε αρνητικά αντανακλαστικά. Η πεποίθησή μας είναι διαφορετική από αυτά τα οποία πρεσβεύει η κυβέρνησή μας και από τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα εθνικά μας θέματα. Το βιώνει κάθε κυβερνητικό στέλεχος που επισκέπτεται την Περιφέρεια. Βεβαίως και αποδοκιμάζω τη βία και τις ακρότητες. Καταλαβαίνετε όμως, πως δε μπορεί ο κ. Τσίπρας να κυβερνά με την παρέα του απέναντι στη λαϊκή βούληση», τόνισε.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι, ο τομεάρχης ''Αμυνας της Ν.Δ. επισήμανε ότι «στο Αγαθονήσι ο κ. Τσίπρας δε βρήκε μια κουβέντα να πει για τα θέματα που ενοχλούν τους Έλληνες, τη συμφωνία των Πρεσπών και τα ελληνοτουρκικά. Αντιθέτως, υπήρξε σφοδρή ενόχληση για το θέμα της παρενόχλησης από τουρκικά αεροσκάφη του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαινε», ζητώντας από τον υπουργό Εξωτερικών να προβεί άμεσα σε έντονο διάβημα εάν υπήρξε περιστατικό παρενόχλησης του ελικοπτέρου που επέβαινε ο πρωθυπουργός.

«Περιμένω τον κ. Κατρούγκαλο να προβεί σε έντονο διάβημα προς την τουρκική πλευρά, όπως ανέφερε χθες η κυβερνητική διαρροή. Αν παρενοχλήθηκε το σινούκ του πρωθυπουργού, πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρό συμβάν και πρέπει η ελληνική πλευρά να προβεί άμεσα σε διάβημα. Αν δεν προβεί η κυβέρνηση σε διάβημα και δεν έχει γίνει έτσι, είναι επίσης πάρα πολύ σοβαρό εάν έχει χρησιμοποιηθεί για επικοινωνιακούς λόγους. Και το λέω αυτό, γιατί δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν δύο τουρκικά εκπαιδευτικά αεροσκάφη F4 μη οπλισμένα και προσέγγισαν σε απόσταση 5 μιλίων», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά, ο κ. Κικίλιας τόνισε πώς «δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Τσίπρα στα εθνικά θέματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ευθέως ότι τώρα που βρίσκεται σε αποδρομή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει τη δικαιοδοσία να διαπραγματευτεί τόσο σοβαρά θέματα όπως τα εθνικά ή τα ενεργειακά, θέματα που θα κρίνουν το μέλλον μας και τις επόμενες γενιές».