Β. Κικίλιας: Υπάρχει μυστική διπλωματία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το εξωτερικό

Β. Κικίλιας: Υπάρχει μυστική διπλωματία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το εξωτερικό

Για μυστική διπλωματία με διάφορους στο εξωτερικό, όχι για να προασπίσει το εθνικό συμφέρον, αλλά για να παρατείνει το βίο της κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας,Βασίλης Κικίλιας, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πρακτικών των συμβουλίων των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια.

«Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα. Προκαλεί θλίψη και ντροπή ότι μια ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκε τόσο άσχετη που δέχτηκε, όπως αποκαλύπτεται, το Ίλιντεν που συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο του αλυτρωτισμού των γειτόνων μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας στο ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στο θέμα των συντάξεων ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την ελπίδα να μην περικοπούν, δήλωσε όμως πως «αν είναι παιχνιδάκι του στυλ βάζουμε ξανά στη χώρα 10.000-15.000 παράνομους μετανάστες και κάνουμε τα στραβά μάτια στα εθνικά θέματα, προκειμένου να κερδίσουμε 5 μήνες σε ό,τι έχει να κάνει με τις συντάξεις και να τις σπρώξουμε παρακάτω από τις εκλογές, αυτό είναι πολιτικά ανήθικο».

Σημείωσε πως σε χρόνο ουδέτερο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή για να μην περικοπούν οι συντάξεις, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση σύρθηκε σε αυτό. «Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση, ούτε στα εθνικά θέματα, ούτε στα θέματα της οικονομίας. Θυμίζω ότι οι ίδιοι είπαν πως θα σκίσουν το μνημόνιο, ότι θα υπάρξει σεισάχθεια, ότι θα μειώσουν τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού δεν έχει αντίμετρα, τα ξεχάσαμε και αυτά μαζί με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το κοινωνικό πρόγραμμα και όλα αυτά που εξήγγειλε πριν ένα μήνα ο κ. Τσίπρας. Σε ό,τι έχει να κάνει με την υπερφορολόγηση και τη διάλυση της μεσαίας τάξης, για την οποία ευθύνεται ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο, και που ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης παραδέχθηκαν δημοσίως, εάν τυχόν μας κοροϊδεύουν και θέλουν να σπρώξουν το θέμα 5 μήνες παρακάτω, θα μας βρουν απέναντί τους» υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, σχετικά με τη συνάντηση της Μαρίας Σπυράκη με τον Ζόραν Ζάεφ, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ είπε πως η κ. Σπυράκη πήγε η ίδια μέσα στο σκοπιανό Κοινοβούλιο και επανέλαβε καθαρά τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. «Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα και να κρυφτεί σαν τον ελέφαντα πίσω από την παπαρούνα…» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news