Β. Κικίλιας: Τέλος στις βιαιοπραγίες κατά γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ

Β. Κικίλιας: Τέλος στις βιαιοπραγίες κατά γιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ

Τροπολογία η οποία θα προστατεύει από βιαιοπραγίες γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και το διοικητικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, προανήγγειλε ότι θα καταθέσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Real fm, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «θα φέρω τροπολογία νομοθετική που κανείς δεν μπορεί να σηκώσει το χέρι του στις βιαιοπραγίες που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό σε νοσηλευτικό προσωπικό, γιατρούς και διοικητικούς υπαλλήλους, όταν ασκούν το λειτούργημά τους».

Ο ίδιος ωστόσο επισήμανε ότι «από την άλλη όλοι οι άνθρωποι της Υγείας οφείλουμε να είμαστε πάνω από τα νοσοκομεία και να βοηθήσουμε να βελτιωθεί έστω για λίγο, έστω για έναν άνθρωπο η καθημερινότητα του στους χώρους υγείας».

Ο υπ. Υγείας εξήγησε παράλληλα ότι θα υπάρχει «λογοδοσία σε αυτούς που διοικούν τα νοσοκομεία, ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι ανά τρίμηνο, που αν δεν τους πιάνουν, θα μπορούν να απολύονται αυτοδικαίως, για να εξοικονομηθούν πόροι στην υγεία για να κάνουμε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στο μέτρο που μπορούμε».

«Ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση, είναι προφανές ότι είναι πολύ δύσκολη», είπε ακόμα ο Βασίλης Κικίλιας, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια και οι μεγάλες ανακοινώσεις. Μικρές στοχευμένες παρεμβάσεις και μικρές νίκες προς όφελος των ασθενών».