Β. Κικίλιας: Ο λαός θα αποδοκιμάσει τον κ. Τσίπρα στις εκλογές

Β. Κικίλιας: Ο λαός θα αποδοκιμάσει τον κ. Τσίπρα στις εκλογές

«Εάν οι εκλογές είχαν γίνει νωρίτερα, όπως ζητούσε η ΝΔ, πιθανώς θα είχαμε γλιτώσει την υπερφορολόγηση των πάντων και την καθίζηση της ελληνικής οικονομίας» αναφέρει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας υποστηρίζοντας ωστόσο ότι «όποτε και αν αποφασίσει ο κ. Τσίπρας να κάνει εκλογές, ο ελληνικός λαός θα τον αποδοκιμάσει».

Και αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια «γιατί είπε κατά συρροή ψέματα και έπαιξε με την ελπίδα των Ελλήνων, υφαρπάζοντας τη ψήφο τους, για να φέρει 2 Μνημόνια, σκληρά μέτρα και επιτροπεία μέσω των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων μέχρι το 2060».

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε επίσης ότι με τις πρόωρες εκλογές οι πολίτες θα γλίτωναν «τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τη διάλυση της δημόσιας διοίκησης, την ανομία και τον τρόμο που επικρατεί στις γειτονιές της Αθήνας, τη διόγκωση της παράνομης μετανάστευσης, τις αλλεπάλληλες ήττες στα εθνικά μας θέματα, την γενική απαισιοδοξία και απελπισία που επικρατεί στη χώρα».

 

Κληθείς να σχολιάσει την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ. Κικίλιας απαντά, με μία δήλωση του Ουίνστον Τσόρστιλ «πολύ λίγο, πολύ αργά» και δηλώνει ότι «αν ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν, το 2016, την πρόταση του κ. Μητσοτάκη να ενταχθούν προς αναθεώρηση όλες οι βασικές προτάσεις που προτείνει το κάθε κόμμα, έτσι ώστε οι πολίτες να αποφανθούν, μέσω των εκλογών, για το ποιες αλλαγές θέλουν, η Συνταγματική αναθεώρηση θα λάμβανε σάρκα και οστά».

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, σημειώνει στη συνέντευξή του: «Απεύχομαι αυτό που, δυστυχώς, μοιάζει όλο και πιο πιθανό. Με διάφορους τρόπους να βρεθούν οι πρόθυμοι να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών».

Σχετικά με τα φαινόμενα παραβατικότητας, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης υποστηρίζει ότι «η ΝΔ θα βάλει σε τάξη την Ελλάδα» και δηλώνει ότι «το 2014 τα ποσοστά εγκληματικότητας ήταν στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων 15 χρόνων».

Τέλος, ερωτηθείς για το μέλλον της Ευρώπης, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, σημειώνει στη συνέντευξή του: «Η γραφειοκρατία των Βρυξελλών και οι δήθεν προοδευτικές πολιτικές για "ανοικτά σύνορα" με ευθύνη ορισμένων ευρωπαίων πολιτικών και, βεβαίως, και του κ. Τσίπρα, οδήγησαν την Ευρώπη σε μια άνευ προηγουμένου κρίση, τη μεταναστευτική/προσφυγική, η οποία τάραξε συθέμελα το οικοδόμημά της, πιθανότατα με μεγαλύτερη ένταση από την οικονομική».