Β. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να πάρει το Νόμπελ Οικονομίας

Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018, 14:04
-A +A
Β. Κικίλιας: Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να πάρει το Νόμπελ Οικονομίας

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας κατηγορώντας τον πως το 2014 τίναξε στον αέρα την ελληνική και την ευρωπαϊκή οικονομία, χρέωσε την χώρα πάνω από 100 δισ. ευρώ, και αφελλήνισε τις ελληνικές τράπεζες.

Μιλώντας στον Σκάι ο Τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ σχολίασε με καυστική διάθεση πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να πάρει το Νόμπελ Οικονομίας, καθώς όπως είπε η τραπεζική κεφαλαιοποίηση έχει πάει στο ναδίρ στα τέσσερα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ την ώρα που η ελληνική οικονομία θα έπρεπε να έχει ως κινητήρια δύναμη τις τράπεζες, οι οποίες θα δανειοδοτούσαν υγιείς επιχειρήσεις για να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

«Δεν είναι για τις ορέξεις και τα παιχνίδια του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη. Έπαιξαν με την οικονομία, μάς έχουν ακόμη μέσα σε μνημόνια και περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές, αρνήθηκαν επί 4 χρόνια να χειριστούν το τεράστιο θέμα των κόκκινων δανείων και το έφτασαν την ύστατη ώρα. Και τώρα συζητάμε για τον κ. Δραγασάκη που μιλούσε για παράλληλο τραπεζικό σύστημα, με τράπεζες σαν την Τράπεζα Αττικής, που θα μπορούσαν να χρηματοδοτούν την οικονομία με «συριζαϊκό» τρόπο. Ενώ οι 4 συστημικές τράπεζες πιέζονται σήμερα ασφυκτικά από τις επιλογές των κ. Τσίπρα και Καμμένου, που ουσιαστικά λένε ότι θα δώσουν προεκλογικά τα πλεονάσματα για να επιβιώσουν» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο τομεάρχης 'Αμυνας της ΝΔ ο οποίος και το Σαββατοκύριακο είχε επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως τα βόρεια σύνορά μας έχουν ξανανοίξει καθώς υπάρχει κόσμος που μπαίνει από τον Έβρο και καταλήγει στη Θεσσαλονίκη.

«Το μαρτυρούν οι εικόνες στην πλατεία Αριστοτέλους. Το απίστευτο εν έτη 2018, είναι ότι πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν με χαρτάκι προτεραιότητας για να μπουν στα κρατητήρια των τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και άρα να "νομιμοποιηθούν" και να παραμείνουν στη χώρα. Δεν είναι μόνο η πληγή στα νησιά μας, που έχουν αυξηθεί κατά 50% οι πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι και ο Έβρος» δήλωσε εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την οποία είπε πως είναι εθνικά επικίνδυνη καθώς δεν μπορεί να φυλάξει αποτελεσματικά τα σύνορά μας, ενώ παράλληλα, όπως επεσήμανε, επικρατεί μπάχαλο στις γειτονιές μας και ανασφάλεια στους πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 21/06/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα