Β. Κικίλιας: Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου

Β. Κικίλιας: Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός για τις δηλώσεις Παρασκευόπουλου

«Δεν ανεχόμαστε κανένας - πόσο μάλλον ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - να τολμάει να βγαίνει να εκστομίζει τέτοια πράγματα και βουβά το Μαξίμου να παρακολουθεί», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μιλώντας στο «BHMA FM», σχετικά με όσα είπε νωρίτερα σήμερα ο κ. Παρασκευόπουλος.

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση και να πει αν ενστερνίζεται, αν καλύπτει τον βουλευτή του ή τον αποκηρύσσει και να πράξει τα δέοντα.

«Αυτό το μπρος-πίσω και τα μισόλογα του κ. Παρασκευόπουλου, δεν μπορούν να ξεπλύνουν το παρελθόν και άρα τις διαχρονικές υπόγειες διαδρομές που φαίνεται ότι υπάρχουν μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΧΑ», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «το 2014 ψήφισαν μαζί για να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά και να οδηγηθούμε σε εκλογές. Λίγο μετά, ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Βούτσης είπε ότι έχουμε 198 βουλευτές για να ψηφίσουμε από την επόμενη Βουλή την απλή αναλογική, εννοούσε και τους βουλευτές της ΧΑ και ύστερα το ταξίδι του κ. Καμμένου με τον κ. Κασιδιάρη και τους βουλευτές της συμπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στο Καστελόριζο».

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι «αν ψάχνει ο κ. Τζανακόπουλος πρόθυμους, καλύτερα να πάρει τον κ. Τσίπρα και να τον πάει στον καθρέφτη». Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε, ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση «υπέγραψαν και εκχώρησαν τον εθνικό μας πλούτο, την περιουσία μας για 100 χρόνια, αποδέχθηκαν πλεονάσματα 3,5 % σε ένα μεσοπρόθεσμο διάστημα που θα δούμε πόσα χρόνια είναι και ναρκοθέτησαν την πορεία της χώρας».

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε χαρακτηριστικά, ότι ο κ. Τσίπρας έβαλε την υπογραφή του στο 3ο μνημόνιο, στο 3ο μνημόνιο plus και θα τη βάλει τώρα φαρδιά πλατιά στο 4ο μνημόνιο.

«Άρα, η λέξη “πρόθυμοι” κανείς πρέπει να τη σκέπτεται δύο φορές όταν την εκστομίζει για την αξιωματική αντιπολίτευση που έχει ένα άλλο, διαφορετικό πολιτικό πλάνο και οικονομική πρόταση», συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως το πλαίσιο μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό αν κανείς - όπως είπε - παραδεχτεί ότι χρειάζεται μια συνολική ατζέντα εξόδου από την κρίση.

«Ένα εθνικό σχέδιο, επιθετικό σχέδιο, σχέδιο επιθετικών μεταρρυθμίσεων, εμπροσθοβαρές πλάνο, τέτοιο που θα μειώσει τις δαπάνες, θα μειώσει τη φορολογία, θα αυξήσει τις δουλειές που έχουν τόσο ανάγκη τα νέα παιδιά στη χώρα μας, και θα δημιουργήσει ένα τέτοιο κλίμα που η διαπραγμάτευση σε μορφές κανονικότητας και όχι ψευτοτσαμπουκά, θα έχουν αποτέλεσμα προς όφελος του ελληνικού λαού», πρόσθεσε και επανέλαβε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές.

«Λέμε δεν μπορεί να παραχθεί άλλη πολιτική με οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων όπως κάνει μόνιμα ο Τσίπρας και χρειάζεται να μεγαλώσει το ΑΕΠ της χώρας με επενδύσεις», συνέχισε, τονίζοντας πως «μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να φέρει επενδύσεις».

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι δηλητηριάζει και διχάζει την ελληνική κοινωνία και πως «έχει βιώσει στο πετσί του ο Έλληνας τις διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του κ. Βαρουφάκη».

Με αφορμή το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Νίσυρο, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναρωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας μπορεί να πάει και πιο βόρεια, όπως πχ στη Χίο ή τη Μυτιλήνη.

Τον κατηγόρησε ότι σε δύο χρόνια η κυβέρνηση διέλυσε τον τουρισμό και είπε ότι έχει διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός, όταν οι ίδιοι οι κάτοικοι αυτών των νησιών έχουν δείξει ανθρωπισμό και η κυβέρνηση τους περνάει κάτω από τον πήχη με τον τρόπο που χειρίζεται το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Οι δηλώσεις του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι για τις δήθεν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή συνιστούν πρόκληση» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η ταύτιση του κινήματος των πλατειών και του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με τη ΧΑ, όπως και η προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη νεοναζιστική οργάνωση, παραπέμπουν στην αθλιότερη εκδοχή της ανυπόστατης θεωρίας των δύο άκρων, με την οποία πορεύτηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, όταν δεν προσπαθούσε να προσεταιριστεί νεοναζιστές μέσω του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, κ. Μπαλτάκου».

«Το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση ήταν και είναι ξεκάθαρο, όπως είναι και απέναντι σε όλους όσοι έστρωσαν το έδαφος για την άνοδό της» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης από την άλλη είναι αυτός που ακολουθεί πιστά το δρόμο που χάραξε ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας σε περίοπτη θέση στη ΝΔ, γνωστούς ακροδεξιούς σαν τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη».