Β. Κικίλιας: Με μικροπολιτικά συμφέροντα κάνει εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση

Β. Κικίλιας: Με μικροπολιτικά συμφέροντα κάνει εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση

Για μια εξωτερική πολιτική κατακερματισμένη στα μικροπολιτικά συμφέροντα του καθενός έκανε λόγο ο τομεάρχης ''Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δείχνει ομοιογένεια και σταθερή άποψη ειδικά σε επισκέψεις που έχουν να κάνουν με νατοϊκούς συμμάχους.

«Υπάρχει ένα σοβαρό θέμα. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δείχνει ομοιογένεια, σοβαρότητα, σταθερή και στιβαρή άποψη στην εξωτερική πολιτική, ειδικά σε επισκέψεις στο εξωτερικό που έχουν να κάνουν με νατοϊκούς συμμάχους και παίζουν μεγάλο ρόλο στην περιοχή», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον Real Fm σχετικά με την επίσκεψη του Π. Καμμένου στις ΗΠΑ.

«Σε πρώτη ανάγνωση, γιατί οφείλω να ομολογήσω ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, μας εκπλήσσει μόνιμα με τον τρόπο που πολύ γρήγορα ανακοινώνει και αλλάζει θέσεις, τις καταρρίπτει και πάει σε άλλες», επισήμανε ο Β. Κικίλιας.

Ο Έλληνας πρέσβης στο τηλεγράφημά του στο υπουργείο Εξωτερικών ή στο Μαξίμου τι πρέπει να φέρει ως ενημέρωση; Ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απεμπολεί την κυβερνητική θέση της συμφωνίας των Πρεσπών, ότι πηγαίνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως Πρόεδρος των ΑΝΕΛ; Κάνει μια άλλη δική του αντιπρόταση στη σύμμαχο χώρα μας για τον τρόπο που πρέπει εκείνη να αντιμετωπίσει το θέμα της συμμαχίας στα Βαλκάνια;»,δήλωσε.

«Με συγχωρείτε δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Με πολύ μεγάλο προβληματισμό και περίσκεψη αντιμετωπίζουμε ως ΝΔ και εγώ προσωπικά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αυτή χειρίζεται τα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν είμαι ούτε αντιΣΥΡΙΖΑ, ούτε τίποτε. Είμαι υπέρ της χώρας πάνω από όλα και υπηρετώ βεβαίως την παράταξή μου, αλλά πάνω από όλα τη χώρα. Αυτά τα πράγματα που γίνονται είναι αδιανόητα.

Αυτή δεν είναι εξωτερική πολιτική, είναι επιμέρους κατακερματισμένη στα μικροπολιτικά συμφέροντα του καθενός, του ΥΠΕΞ, δική του πολιτική, του υπουργού Άμυνας, δική του πολιτική, του Μαξίμου που προσπαθεί να ισορροπήσει και να μαζέψει τα σπασμένα», ανέφερε.

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι καθημερινά βγαίνουν στη δημοσιότητα πράγματα και τόνισε ότι «Συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για το Σκοπιανό, εταιρείες που δεν έχουν αντίκρισμα, οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ρίχνουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη για την εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας», σημείωσε.

«Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις και για άλλες βάσεις ή για την παράταση στη χρήση της Σούδας, θέλουμε τα ανταλλάγματα να είναι προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι της περαιτέρω παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία. Να γίνει ξεκάθαρο τι κερδίζει η χώρα μας, τι παίρνει η ελληνική αμυντική βιομηχανία από την αναβάθμιση των F-16, πώς προστατεύουμε τα ενεργειακά συμφέροντά μας, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα δικαιώματά μας στις θαλάσσιες ζώνες, στην αλιεία», επισήμανε.

«Εμείς στη ΝΔ είμαστε καθαροί στις θέσεις μας, θέλουμε ενίσχυση της συμμαχίας στην περιοχή, θεωρούμε ότι είναι η χώρα μας τα σύνορα του δυτικού κόσμου, σε γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά ένα καίριο σημείο στην πιο κρίσιμη εποχή», τόνισε.

Για το χρόνο των εθνικών εκλογών ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως αυτή τη στιγμή ούτε ο πρωθυπουργός δεν ξέρει και είπε πως οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος εμφανίζονται ως αριβίστες. «Με τον τρόπο που κινείται η οικονομία μας, το τραπεζικό μας σύστημα, μεγάλες ΔΕΚΟ όπως η ΔΕΗ, η γενική εικόνα που υπάρχει για τα κόκκινα δάνεια και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν το υπερπλεόνασμα που δημιουργήθηκε μέσω της υπερφορολόγησης, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγούν τη χώρα στα βράχια. Και αυτό δεν είναι κινδυνολογία.

Ρωτήστε οποιονδήποτε αντικειμενικό τεχνοκράτη οικονομολόγο, Έλληνα ή ξένο, θα σας πει ακριβώς το ίδιο. Υπομείναμε για τέσσερα χρόνια τη βάσανο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχασε η ελληνική οικονομία πάνω από 100 δισ, για να φτάσουμε σήμερα να σκέφτεται ο κ. Τσίπρας πότε θα αποχωρήσει αφήνοντας πίσω του καμένη γη. Αυτό είχε να συνεισφέρει στη χώρα η κυβέρνηση της ακραίας αριστεράς και της λαϊκίστικης δεξιάς, η κυβέρνηση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος και της ψεύτικης ελπίδας.

Έχει κυκλοφορήσει ο κ. Τσίπρας στις γειτονιές της Αθήνας, να δει την ανασφάλεια που επικρατεί από την εγκληματικότητα; Πώς σε ένα τέτοιο περιβάλλον ένας επιχειρηματίας θα επενδύσει στη χώρα για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας; Η χώρα βαδίζει ακυβέρνητη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Φωτογραφία intime news