Αντιδράσεις και ερωτήματα για την εξαγορά εταιρείας συνεργάτη του Ζάεφ από τη ΔΕΗ

Αντιδράσεις και ερωτήματα για την εξαγορά εταιρείας συνεργάτη του Ζάεφ από τη ΔΕΗ

Αντιδράσεις και πλήθος ερωτημάτων έχει προκαλέσει η εξαγορά εταιρείας συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφ από τη ΔΕΗ, με την αντιπολίτευση να ζητά εξηγήσεις για το ποιος έδωσε την εντολή για τη συμφωνία, η οποία συνήφθη δυο μήνες πριν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ο τομεάρχης της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ έκανε λόγο για μείζον πολιτικό θέμα, τονίζοντας ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πρέπει να απαντήσει σήμερα στο ερώτημα ποιος έδωσε την εντολή η σχεδόν χρεοκοπημένη ΔΕΗ να αγοράσει εν κρυπτώ- έναντι 4,8 εκατομμυρίων ευρώ- εταιρεία του αντιπρόεδρου των Σκοπίων και στενού συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφ, δυο μήνες πριν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μανιάτης είπε πως το θέμα θα φθάσει στη Βουλή, σημειώνοντας ότι προφανώς την εισηγήθηκε η κυβέρνηση γιατί ελέγχει το 51% των μετοχών της ΔΕΗ που παρότι βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση κάνει μια τέτοια εξαγορά.

«Θα αναζητήσουμε στη Βουλή ποιος έδωσε την εντολή» δήλωσε στον ΣΚΑΙ.  

Εχθές, με επίσημη απάντησή της σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η ΔΕΗ επιβεβαίωσε ότι η EDS, η οποία αποκτήθηκε έναντι 4,8 εκατ. ευρώ, δυο μήνες πριν την συμφωνία των Πρεσπών, ανήκε στο στενό συνεργάτη του Ζόραν Ζάεφ.