Β. Κικίλιας κατά Ν. Βούτση: Λειτουργεί ως «κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ»

Β. Κικίλιας κατά Ν. Βούτση: Λειτουργεί ως «κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ»

Δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής εξαπέλυσε από το ΣΚΑΙ ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας καλώντας τον να υπηρετήσει το θεσμικό του ρόλο και διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ θα αντιδράσει σθεναρά για να να προστατέψει τον κοινοβουλευτισμό.

«Ο Νίκος Βούτσης λειτουργεί ως κομματάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπηρετεί τον θεσμικό του ρόλο», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, ο κ. Κικίλιας προειδοποιεί ότι κρύβει παγίδες. «Αν πάει να λύσει τα ελληνοτουρκικά όπως το Σκοπιανό τότε κινδυνεύουμε με εθνική τραγωδία», σημείωσε.

«Η ΝΔ θα αντιδράσει σθεναρά προκειμένου να υπερασπιστεί τον κοινοβουλευτισμό» σημείωσε, χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ και διεμήνυσε ότι η ΝΔ έχει έτοιμα όλα τα όπλα της, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι για το πότε και το τι θα αποφασίσει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ανέφερε παράλληλα ότι οι κύριοι Καμμένος και Κοτζιάς σφάζονται μεταξύ τους και ο κ. Τσίπρας δεν τους σταματά.
«Εκβιαστές και εκβιαζόμενοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδος», υπογράμμισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.

Το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, εξετάζει η ΝΔ με αφορμή την τροποποίηση του κανονισμού που ετοιμάζει ο κ. Βούτσης και πρόκειται να καταθέσει τη Δευτέρα, προκειμένου οι κύριοι Θεοδωράκης και Καμμένος να μην χάσουν τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι αυστηρή προειδοποίηση προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, να μην συναινέσει σε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής για να διασωθεί η ΚΟ των ΑΝΕΛ απηύθυνε από την Πάτρα την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία εξέφρασε την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός πηγαίνει «αδιάβαστος» στην Άγκυρα σε μια κρίσιμη συγκυρία για τα εθνικά μας θέματα. «Ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα του θέσει τα πάντα, από τη συνθήκη της Λοζάνης του 1923 μέχρι και σήμερα. Αν χειριστεί τα ελληνοτουρκικά, όπως χειρίστηκε το σκοπιανό, έρχονται μεγάλα προβλήματα και τραγωδίες για τον ελληνισμό».

«Όπως φάνηκε στην αποτυχημένη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, μόνο ζημιά μπορούν να μας κάνουν αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες. Όμως, ο κ. Τσίπρας έχει εντάξει τα εθνικά μας θέματα στην προεκλογική του καμπάνια. Θεωρεί ότι μπορεί να πιστωθεί πως λύνει χρόνια θέματα, ακόμα και αυτό γίνεται ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα», σημείωσε.

Τι πέτυχε μέχρι σήμερα στα εθνικά μας θέματα ο κ. Τσίπρας; διερωτήθηκε και συνέχισε «άνοιξε ο ίδιος ως επισπεύδων το θέμα των Σκοπίων, σπάζοντας το μπλοκ της συναίνεσης των κομμάτων και χάραξε δική του επιζήμια πολιτική. Τι θέλει να συμφωνήσει τώρα με τους γείτονές μας σε σχέση με τα ενεργειακά; Και πώς πιστεύει ότι μπορεί να κάνει συμφωνίες χωρίς συναίνεση, ερήμην των πολιτικών κομμάτων;».

Η χώρα σέρνεται με μια κυβέρνηση, η οποία πλέον δεν κάνει μόνο ζημιά στη μέση ελληνική οικογένεια με την υπερφορολόγηση, κάνει ζημιά και στα εθνικά μας θέματα» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.