Β. Κικίλιας: «Η κυβέρνηση παίζει παιχνιδάκια με τα εθνικά θέματα»

Β. Κικίλιας: «Η κυβέρνηση παίζει παιχνιδάκια με τα εθνικά θέματα»

«Σε αυτή την κακοστημένη παράσταση που παίζεται από την κυβέρνηση αυτή, της εμφανούς μειοψηφίας στην ελληνική κοινωνία για τους χειρισμούς της στο Σκοπιανό, ο καθένας ντηλάρει τη θέση του. Δηλαδή στην κυβέρνηση γίνεται της καρέκλας!», δήλωσε στον ΣΚΑΙ, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Τόνισε ότι «οι ΑΝΕΛ είχαν την ευκαιρία να μη φτάσει ποτέ στην ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, ψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Ν.Δ. πριν τις Πρέσπες» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παίζει παιχνιδάκια με τα εθνικά θέματα και την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ουσιαστικά ακέφαλο», ενώ στράφηκε και κατά του κ. Καμμένου.

«Είχαμε χθες Επιτροπή στη Βουλή και ενώ δε μας ενημέρωσε κανείς, λίγο αργότερα το Υπουργείο Άμυνας κατέθεσε εξοπλιστικές συμβάσεις με αντισταθμιστικά. Αυτά που ο κ. Τσίπρας αποκαλούσε, κουνώντας το δάχτυλο, αμαρτίες του παρελθόντος. Και τα φέρνει ο κ. Καμμένος την τελευταία στιγμή πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο, όπως λέει ο ίδιος. Λίγο πριν αποχωρήσει, υπάρχουν οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις που πλησιάζουν, υπάρχουν λεόντειες ασαφείς συμβάσεις με αντισταθμιστικά και υπάρχει και η αίσθηση ότι ενώ για τα μεγάλα, τα πατριωτικά, τα σημαντικά, τα σοβαρά, καίγονται οι Έλληνες και πονάει η ψυχή τους, οι κύριοι της κυβέρνησης ασχολούνται να ντηλάρουν μεταξύ τους», κατήγγειλε ο κ. Κικίλιας.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. επισήμανε ότι «μετά από 10 χρόνια κρίσης και περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών, δύο αχρείαστων μνημονίων, την υπερφορολόγηση και τη διάλυση της μεσαίας τάξης, ο κόσμος ζορίζεται και αγωνιά. Όμως δε βάζει νερό στο κρασί του σε ό,τι έχει να κάνει με τον πατριωτισμό του. Ο κ. Τσίπρας αυτό το υποτίμησε, θεωρώντας ότι τους Έλληνες τους έχει στο τσεπάκι του. Εάν νομίζει έτσι, όποτε αποφασίσει να πάμε σε εκλογές θα δούμε τι έχει να πει η ελληνική κοινωνία για εκείνον, για τον κ. Καμμένο, για τους βουλευτές που τους στήριξαν. Τόσο απλά είναι τα πράγματα», δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.