Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση γκρέμισε την αξιοπιστία της χώρας

Β. Κικίλιας: Η κυβέρνηση γκρέμισε την αξιοπιστία της χώρας

Οι οικονομικές, οι εμπορικές, οι τουριστικές επιπτώσεις αλλά και εκείνες που έχουν σχέση με την ασφάλεια της χώρας θα είναι δυσβάσταχτες σε περίπτωση εξόδου από τη συνθήκη Σένγκεν, προειδοποιεί ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στην RealNews.

Ο συντονιστής Μετανάστευσης της ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι γκρέμισε την αξιοπιστία της χώρας και δηλώνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει εμπράκτως την Ελλάδα για να παραμείνει στη Σένγκεν.

«Φτάνει με τις πολιτικές του αριστερού ιδεαλισμού και της δήθεν υψηλής ανάλυσης χωρίς δράση, σχέδιο και στρατηγική. Η κυβέρνηση ανέλαβε υποχρεώσεις και δεσμεύτηκε να τις υλοποιήσει, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι την Ευρώπη δε την πιστεύουν ενδόμυχα» αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ επισημαίνει ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και διεθνές και «σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να το μετατρέψει σε ελληνικό και να μας κουνάει το δάχτυλο».

«Οι όποιες οικονομικές συμφωνίες με τρίτες χώρες, κυρίως την Τουρκία αλλά όχι μόνο, θα πρέπει να μπαίνουν πλέον υπό το πρίσμα της ανταποδοτικότητας στο προσφυγικό και αυτό να είναι μετρήσιμο», υπογραμμίζει.

Απαντώντας, επίσης, σε ερώτηση αν η Ελλάδα είναι πιθανός στόχος τζιχαντιστών ο κ. Κικίλιας λέει ότι δεν είμαστε και ούτε θα ήθελε να γίνουμε.

Κρούει ωστόσο τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη αναφέροντας πως η Ευρώπη είναι στόχος. «Και η Ελλάδα είναι Ευρώπη. Οφείλουμε να φυλάσσουμε τα σύνορά μας, να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας και να διαφυλάξουμε το δυτικό τρόπο ζωής και σκέψης», εξηγεί.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζει ότι δεν μπορούμε κάθε εξάμηνο να προσφεύγουμε στη λαϊκή ετυμηγορία. «Το θέμα δεν είναι να γίνονται εκλογές κάθε φορά που ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να φέρει εις πέρας το πρόγραμμά του. Το θέμα είναι να πειστεί η κυβέρνηση αυτή να κυβερνήσει», τονίζει, ενώ ξεκαθαρίζει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα βάλει πλάτη «σε μια οικουμενική κυβέρνηση-όχημα του κ. Τσίπρα για την πολιτική του επιβίωση, την ώρα που η χώρα γονατίζει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ