Β. Κικίλιας: Επιζήμια η συμφωνία, Τσίπρας και Καμμένος φέρουν ακέραια την ευθύνη

Β. Κικίλιας: Επιζήμια η συμφωνία, Τσίπρας και Καμμένος φέρουν ακέραια την ευθύνη

Σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, κάνοντας λόγο για συμφωνία που δημιουργεί προσδοκίες αλυτρωτισμού και κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι αγνοεί τη βούληση του ελληνικού λαού.

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την Ελλάδα, γιατί ο πρωθυπουργός αγνοεί τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και αρνείται να περάσει μια τόσο σημαντική συμφωνία από το ελληνικό Κοινοβούλιο, την ίδια στιγμή που ο κυβερνητικός εταίρος του διαφωνεί με τη συμφωνία αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στο κανάλι "Ε".

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως η κυβέρνηση αρνείται να φέρει τη συμφωνία προς συζήτηση και κύρωση στη Βουλή, ενώ στο πλαίσιο αυτό διερωτήθηκε: «Ποιος είναι αυτός ο πολιτικός που νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του Κοινοβουλίου;».

Ο βουλευτής Α΄Αθηνών υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ κακή συμφωνία, αφού όπως είπε «δίνει το όνομα Βόρεια Μακεδονία στη γείτονα χώρα, ονομάζει τους πολίτες της Μακεδόνες, τη γλώσσα τους μακεδονική, παραχαράσσοντας την Ιστορία, το έθνος μακεδονικό και δημιουργεί προσδοκίες αλυτρωτισμού» και συμπλήρωσε ότι «οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, μαζί με τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες, φέρουν ακέραια την ευθύνη για την παραχάραξη της Ιστορίας μας και για μια συμφωνία που γίνεται ερήμην του ελληνικού λαού και του Κοινοβουλίου και είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα. Μια συμφωνία που εκχωρεί την εθνική γραμμή και δίνει πράγματα όπως η γλώσσα, η ταυτότητα και το έθνος, τα οποία είναι ανήκουστο να δοθούν στα Σκόπια».

Ο τομεάρχης άμυνας της ΝΔ είπε πως «και ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς έκαναν στις περιόδους που κυβέρνησαν, αυτό που επιτάσσει το εθνικό συμφέρον προκειμένου να υπερασπιστούν τη χώρα μας».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να κάνει όλα αυτά που μπορεί από την πλευρά του, ώστε να έρθει το θέμα στο Κοινοβούλιο. Η Νέα Δημοκρατία θα πράξει αυτό που επιβάλλει η συνείδηση του κόμματος, με ευθύνη, πατριωτισμό, ρεαλισμό», δήλωσε τέλος ο κ. Κικίλιας.