Β. Κικίλιας: Δημιουργούμε μια Ελλάδα με έμφαση στην καινοτομία

Β. Κικίλιας: Δημιουργούμε μια Ελλάδα με έμφαση στην καινοτομία

«Δημιουργούμε μια Ελλάδα που αποδίδει έμφαση στην εξωστρέφεια, στην ανταγωνιστικότητα και στην καινοτομία» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας από το βήμα του πρώτου Ελληνογερμανικού Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης - Μία ελληνογερμανική συνεργασία».

Η θεματική της σημερινής εκδήλωσης ταυτίζεται απόλυτα με το πνεύμα της εποχής αλλά και τις προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και με την αλλαγή πορείας της χώρας ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας. «Ο πρωθυπουργός δηλώνει παντού σε όλα τα φόρουμ που πραγματοποιούνται σε Ελλάδα και εξωτερικό ότι είμαστε μια φιλο-αναπτυξιακή κυβέρνηση και το ζητούμενο είναι ότι μετά από μια σκληρή οικονομική κρίση στόχος μας πλέον είναι επενδύσεις που θα φέρουν καινοτομία» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας αναφερόμενος στον τομέα της Υγείας επεσήμανε ότι «κάθε πρωτοβουλία που συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον επιβεβλημένη» και εξέφρασε τη στήριξή του σε πρωτοβουλίες που μπορούν να συνδυαστούν με νέες τεχνολογίες και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσα από την προαγωγή της καινοτομίας. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η καινοτομία θα έρθει μέσα από την έρευνα και την ανάπτυξη».

Εξάλλου ο υπουργός Υγείας απευθυνόμενος προς τους διοργανωτές από το βήμα του Ελληνογερμανικού Φόρουμ Καινοτομίας τους συνεχάρη, υπογραμμίζοντας ότι χώρες όπως η Γερμανία που επένδυσαν στην καινοτομία πέτυχαν την τόνωση της οικονομίας τους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη στήριξη τόσο στις μικρές όσο και στις μεγάλες επιχειρήσεις και μείωσαν τις οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες.

«Καινοτομία σημαίνει επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Στον 21ο αιώνα η καινοτομία είναι κλειδί για την ανάπτυξη, είναι όχημα που μας οδηγεί στο αύριο», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Κικίλιας.