Β. Κεγκέρογλου: Κόβετε το ΕΚΑΣ για να στήσετε το κομματικό κράτος

Λάβρος κατά της κυβέρνησης για τους διορισμούς φίλων και κολλητών εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

«Με το άρθρο 63 συστήνετε δύο θέσεις ειδικού συμβούλου και διευθυντή σε πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων που καταργείται και μάλιστα με το ν/σ που συζητάμε. Το συνολικό ποσό σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για το κόστος των νέων δομών του κράτους (όσα έστειλαν τα Υπουργεία) και το χάρισμα των προστίμων της Επιτροπής Ανταγωνισμού καθώς και του φόρου στις βιομηχανίες αερίου είναι 180 εκ. – 200 εκ. Κόβετε το ΕΚΑΣ για να χαρίσετε στους βιομηχάνους και να χρηματοδοτήσετε το κοστοβόρο κράτος που στήνετε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέργλου.

Αναφέρθηκε, δε, και στα ονόματα που ακούγονται για έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, μιλώντας για επιλογή από «το Μουσείο πεπαλαιωμένων πολιτικών σκελετών». Παράλληλα, τόνισε ότι «το 2015 με την τραγελαφική διαπραγμάτευση, Τσίπρας – Βαρουφάκης,  οδήγησαν τη χώρα ένα βήμα πριν τον γκρεμό και βεβαίως στο 3ο και αχρείαστο μνημόνιο που υπέγραψε ο μεταλλαγμένος Τσίπρας.».

«Το πολιτικό εκκρεμές, με το μεγαλύτερο πλάτος ταλάντωσης, που έχει γνωρίσει ποτέ  η Ευρώπη ολόκληρη. Υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες για να ανέλθει στην εξουσία. Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, 13η σύνταξη,751 ευρώ βασικό μισθό ,αφορολόγητο 12.000,  κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντί αυτών, επιβάλλει καθεστώς υπερφορολόγησης σε ότι κινείται και ότι δεν κινείται, χτυπώντας ευθέως την παραγωγή, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση», υπογράμμισε.

Αλέξανδρος Διαμάντης