Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία στέλνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Αυστηρό μήνυμα στην Αλβανία στέλνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Μήνυμα προς την Αλβανία έστειλε από τις Σέρρες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την Κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, να σεβαστεί τα ανθρώπινα και περιουσιακά δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας, εάν θέλει να ξεκινήσει διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε δήλωσή του στο χωριό Νέο Σούλι προανήγγειλε ότι θα φέρει το συγκεκριμένο ζήτημα και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, προκειμένου όπως είπε, να υπάρξει συνολική πίεση στην Αλβανία.

Ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο διακύβευμα των εκλογών της 26 Μαΐου λέγοντας πως οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν ένα διπλό μήνυμα στις κάλπες, πρώτον καταψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα που τους ξεγέλασε, όπως είπε, και έφερε τη Συμφωνία των Πρεσπών και δεύτερον υπερψηφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία ως τη μόνη δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Ο ίδιος εκτίμησε πως το μήνυμα για πολιτική αλλαγή είναι ισχυρό, και θα εκφραστεί με εκκωφαντικό τρόπο στην κάλπη.

Ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε τη δεύτερη μέρα της περιοδείας του στην κεντρική Μακεδονία, από την Νιγρίτα, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και το χωριό Σκούτερι, αλλά και αγροτικές μονάδες, καθ οδόν προς το νέο Σούλι.
Αρκετοί από τους κατοίκους του έθεσαν το αίτημα για εθνικές εκλογές άμεσα, με κάποιους να του λένε για την κυβέρνηση Τσίπρα «θα πρέπει να φύγουν πρόεδρε, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά».

Στο κέντρο της Νιγρίτας τον περίμεναν και οι πρόεδροι των λαϊκών αγορών όλου του νομού Σερρών, οι οποίοι αφού του παρέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως με τη φορολογία και την τιμή διάθεσης των προϊόντων από το χωράφι μέχρι το τραπέζι του καταναλωτή, του παρέδωσαν και μια τιμητική πλακέτα ως ενθύμιο για την επίσκεψή του.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε στη σημασία των συνεταιρισμών και τη νέα μορφή που θα πρέπει να πάρουν τα συνεταιριστικά σχήματα ώστε οι αγρότες να κερδίζουν από τον μόχθο τους.

Αμέσως μετά συναντήθηκε με τους επαγγελματίες οδηγούς στην πιάτσα των ταξί της πόλης.

«Υποφέρουμε χειρότερα από πέρυσι. Έχουμε περιοριστεί εδώ γύρω», του είπαν, με τον κ. Μητσοτάκη να ρωτά για την τιμή της ταρίφας για τις γύρω περιοχές για τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα με τις πλατφόρμες, όπως η Uber, λέγοντας πως υπάρχει παραπληροφόρηση για τις θέσεις τη ΝΔ.

«Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, θα στηρίξουμε αδειοδοτημένες πλατφόρμες που πληρώνουν φόρους και εισφορές», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχουμε μεγάλο ανταγωνισμό» του είπαν από την πλευρά τους οι οδηγοί ταξί, για να τους απαντήσει: «ο αθέμιτος ανταγωνισμός είναι κακός. Η δίκη μας θέση είναι ξεκάθαρη. Θα είμαστε δίπλα σας. Να μας κρίνετε για αυτά που λένε, όχι για αυτά που διαδίδουν κάποιοι ότι λέμε».

Εν συνεχεία την Πρώτη Σερρών, το χωριό στο οποίο γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και ξεναγήθηκε από τον Αχιλλέα Καραμανλή στο σπίτι του ιδρυτή της ΝΔ. 

Στις Σέρρες ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε για αρκετή ώρα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης μαζί με τους κατοίκους. Αρκετοί από αυτούς του έθεσαν το αίτημα για την άμεση διενέργεια εθνικών εκλογών με κάποιους να του λένε για την κυβέρνηση Τσίπρα πως «πρέπει να φύγουν επιτέλους, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά». 

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σε άλλο παραγωγό που του είπε πως «εσύ θα περπατάς εδώ και μετά, γιατί δεν τάζεις πολλά, ενώ ο άλλος που τα έδωσε όλα, όπου πάει κρύβεται», απάντησε πως «ψέματα από μένα δεν θα ακούσεις, γιατί δεν έχω μάθει να λέω ψέματα. Υπόσχομαι όσα μπορώ να κάνω. Τα άλλα τα αφήνω σε αυτόν που κρύβεται».