Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, 20:28

-A +A

Παρέμβαση Τασούλα για τον αντικαπνιστικό - Κυρώσεις σε παραβάτες

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019, 20:28
Παρέμβαση Τασούλα για τον αντικαπνιστικό - Κυρώσεις σε παραβάτες
-A +A

Την παρέμβαση του Κώστα Τασούλα προκάλεσε η φωτογραφία του Παύλου Πολάκη από το καφενείο της Βουλής, όπου διακρίνονταν αναμμένα τσιγάρα σε τασάκι, με τον πρόεδρο της Βουλής να είναι αποφασισμένος να εφαρμόσει τον αντικαπνιστικό νόμο στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Τασούλας ξεκαθάρισε ότι οι παραβάτες δεν θα μείνουν ατιμώρητοι, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο ίδιος ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής για δύο παλαιότερες εγκυκλίους πρώην Γενικών Γραμματέων της Βουλής το 2011 και φέτος επί ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν την εφαρμογή της αντικαπνιστικής τακτικής στη Βουλή.

Όπως αναφέρεται σε αυτές, θεωρείται συνυπεύθυνος για τους παραβάτες και τιμωρείται με πρόστιμο από 500 ευρώ, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε ανάκληση της άδειάς του εάν το φαινόμενο επαναλαμβάνεται.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, από τη Δευτέρα τα τασάκια που βρίσκονται στον μοναδικό μικρό χώρο καπνιζόντων έξω από το καφενείο της Βουλής θα βιδωθούν και δεν θα είναι δυνατή η μετακίνησή τους στο εσωτερικό.

Επίσης ο πρόεδρος της Βουλής διαπίστωσε ότι υπάρχει κενό ως προς την τιμωρία παραβατών βουλευτών, την οποία εξετάζει εάν θα αντιμετωπίσει με αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ή του Κανονισμού Δεοντολογίας των μελών της εθνικής αντιπροσωπείας.

Τονίζεται ότι οι προειδοποιήσεις του κ. Τασούλα αφορούν επίσης υπηρεσιακούς παράγοντες και υπαλλήλους της Βουλής που θα πρέπει να συμμορφωθούν με την απαγόρευση καπνίσματος στα γραφεία και τους κλειστούς χώρους του Κοινοβουλίου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα