Αύριο ανακοινώνεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Σ. Πέτσας

Αύριο ανακοινώνεται η μείωση προκαταβολής φόρου

Νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων θα ανακοινώσει την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται  το Πρόγραμμα «Συνεργασία», οι ασφαλιστικές εισφορές και η γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην «Ώρα του πρωθυπουργού» θα είναι «ευρύτερης έκτασης και δεν θα αφορά μόνο τον τουρισμό». 

«Είμαστε εδώ για να επικαιροποιούμε το σχέδιο των παρεμβάσεων. Προσπαθούμε να δούμε ποιες είναι οι ανάγκες για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας και της εργασίας και να τον στηρίξουμε. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε ρευστότητα που μπορεί να αντιμετωπίσει χαμηλότερες πτήσεις της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου «μετά από 20 χρόνια, μπήκαν επιτέλους μπουλντόζες για να ξεκινήσει η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη».

Όπως ανέφερε η επένδυση του Ελληνικού αξιοποιεί έκταση 6.200 στρεμμάτων σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Αττικής και της χώρας μας, περιλαμβάνει, με δαπάνες του επενδυτή, όλα τα αναγκαία δίκτυα υποδομής όπως, οδοποιίας, 50 χλμ πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμων, τραμ, και λοιπών δικτύων και δημιουργεί ένα τεράστιο πνεύμονα πρασίνου έκτασης 2.000 στρεμμάτων (αντίστοιχης έκτασης με το Hide Park του Λονδίνου), με πολλαπλές δραστηριότητες και μια ελεύθερης πρόσβασης παραλία έκτασης 1 χλμ.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται στο ποσό των 8 δις. ευρώ και δημιουργούνται 12.000 θέσεις εργασίας στη φάση της κατασκευής και 70.000 θέσεις εργασίας στη φάση της ανάπτυξής του.