Αντ. Σαμαράς: Κατανοώ το παραλήρημα Παπαγγελόπουλου

Αντ. Σαμαράς: Κατανοώ το παραλήρημα Παπαγγελόπουλου

Τη δική του τοποθέτηση σχετικά με την ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη Βουλή των Ελλήνων, για τη σκευωρία στην υπόθεση Novartis, έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως «για το παραλήρημά του έχει την πλήρη κατανόησή μου...».

Συγκεκριμένα απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε: «Για το παραλήρημά του έχει την πλήρη κατανόησή μου... Αλλα σχεδίαζαν κι αλλιώς τους βγήκε».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος κατά την ομιλία του στη Βουλή, επιχείρησε να διακηρύξει την αθωώτητά του,  εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ στους δύο ανώτατους εισαγγελείς που τον κατηγορούν για πιέσεις αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο στόχαστρό του έβαλε τόσο την Ελένη Ράικου όσο και τον Ιωάννη Αγγελή, σε μια προσπάθεια να αποδομήσει τις ένορκες καταθέσεις τους στον Άρειο Πάγο, ενώ ισχυρίστηκε ότι η δίωξή του είναι πολιτική, για να «τσαλακωθεί και ο Αλέξης Τσίπρας».

Τελικά, από την Ολομέλεια εγκρίθηκε με 173 ψήφους «υπέρ» και 83 «κατά» η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση προανακριτικής Επιτροπής εναντίον του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία και Κίνημα Αλλαγής είπαν «ναι», ο ΣΥΡΙΖΑ είπε «όχι» (απουσίαζαν τέσσερις βουλευτές) ενώ η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ 25 επέλεξαν να αποχωρήσουν από τη ψηφοφορία. Συνολικά ψήφισαν 261 βουλευτές. Βρέθηκαν επίσης ένα λευκό και τέσσερα άκυρα ψηφοδέλτια.