Αθωώνει εκείνους που στη Marfin δολοφόνησαν τρεις ανθρώπους
ΝΔ για δηλώσεις Ρ. Χρηστίδου

Αθωώνει εκείνους που στη Marfin δολοφόνησαν τρεις ανθρώπους

Για απαράδεκτη τοποθέτηση που αθωώνει εκείνους που στη Marfin δολοφόνησαν εν ψυχρώ τρεις νέους ανθρώπους, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας τις σχετικές δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλίας Χρηστίδου, η οποία ανέφερε ότι για τη δολοφονία τριών ανθρώπων κατά τον εμπρησμό της Marfin το 2010 «φταίνε οι τραπεζίτες φίλοι της ΝΔ». 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Έλενα Σώκου, τονίζει τα εξής:

«Η δήλωση της κυρίας Χρηστίδου, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη. Με την απαράδεκτη τοποθέτησή της αθωώνει εκείνους που στη Marfin δολοφόνησαν εν ψυχρώ τρεις νέους ανθρώπους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύθηκε πολύ να μιλήσει για τη δολοφονία και ο κ. Τσίπρας προτίμησε να μη μετέχει στην εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων και να πάει μόνος του άλλη ώρα. Η κυρία Χρηστίδου με την στάση της δείχνει πόσο δύσκολο είναι για κάποιους να διαχωρίσουν τη θέση τους από δράση και συμπεριφορές που δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία».

Η Ραλλία Χρηστίδου και τη διάρκεια της τοποθέτησής της στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις είχε αναφερθεί στον εμπρησμό της Marfin, υποστηρίζοντας τα εξής: 

«Το νομοσχέδιο αποδεικνύει, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι τα λόγια της Νέας Δημοκρατίας ως αντιπολίτευση, για τους μπαχαλάκηδες ήταν καθαρά προσχηματικά. Πραγματικός στόχος είναι οι διαδηλωτές και σταματήστε, πια, να εκμεταλλεύεστε τους νεκρούς της Marfin. Οι τραπεζίτες, οι φίλοι σας, ευθύνονται και οι αντικοινωνικές και οι αντιλαϊκές και ανεύθυνες πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία από το 2009. Αυτοί ευθύνονται. Αυτοί ευθύνονται για τους νεκρούς της Marfin. Και εμείς δεν ξεχνάμε ούτε τους νεκρούς της Marfin, στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ξεχνάμε και τους χιλιάδες ανθρώπους που αυτοκτόνησαν από τις ανεύθυνες πολιτικές σας εκείνο το διάστημα».