Ασπίδα... ασυλίας στον Π. Καμμένο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ασπίδα... ασυλίας στον Π. Καμμένο από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Λάδι έβγαλαν, για μια ακόμη φορά, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον Πάνο Καμμένο! Η πλειοψηφία ύψωσε ασπίδα προστασίας στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «σώζοντάς» τον από μια ακόμα δικαστική διαμάχη, αφού ψήφισαν υπέρ της μη άρσης της ασυλίας του. Είχε προηγηθεί ανάλογη εισήγηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής όπου είχε αναγνωσθεί και σχετικό υπόμνημα του κ. Καμμένου, μέσω του οποίου ζητούσε ουσιαστικά να μην αρθει η ασυλία του, αν και ο ίδιος έχει κατ επανάληψη ταχθεί κατά της εφαρμογής της συγκεκριμένης πρόβλεψης

Σήμερα, λοιπόν, στην Ολομέλεια της Βουλής 118 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπαν «όχι» στην άρση ασυλίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, με αποτέλεσμα ο κ. Καμμένος να μη  χρειαστεί να δώσει λόγο στη δικαιοσύνη όπως ζητούν οι τρείς μηνυτές.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική δικογραφία εναντίον του Π. Καμμένου ήρθε στη Βουλή μετά από μήνυση που του έχουν καταθέσει η Μιράντα Ξαφά, ο Χάρης Μάκας αλλά και ο Ηλίας Κανέλλης, για την ταλαιπωρία που τους προκάλεσε, όταν κατέθεσε μήνυση εναντίον τους για  «απάτη επί δικαστηρίω» σε μια δικαστική υπόθεση, μια «ουρά» της υπόθεσης CDS. 

Στην επιτροπή Δεοντολογίας ο πρόεδρων των ΑΝΕΛ, ο οποίος σήμερα δεν εμφανίστηκε καν στην Ολομέλεια να υπερασπιστεί τον εαυτό του, τόνιζε ότι οι τρεις δικαιώθηκαν στην αγωγή τους εναντίον του οπότε θεώρησε ότι επειδή το αστικό κομμάτι έχει λήξει δεν θα πρέπει να δοθεί συνέχεια για το ποινικό.

Αυτό το επιχείρημα υιοθέτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ψηφίζοντας πανηγυρικά κατά της άρσης της ασυλίας του. 

Φωτογραφία intime news