«Ας το καταλάβει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα έχει σύνορα»

«Ας το καταλάβει καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα έχει σύνορα»

Ο εκπρόσωπος του κόμματος που έλεγε «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» και δημιούργησε τον καταυλισμό της ντροπής στη Μόρια, έχει το θράσος να κατηγορεί την κυβέρνηση που προσπαθεί να βάλει τάξη σε ένα πρόβλημα που κληρονόμησε, είναι η απάντηση κυβερνητικών πηγών στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτση, ο οποίος μίλησε για «ακροδεξιό λαϊκισμό» και επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση στα κέντρα υποδοχής μεταναστών και προσφύγων.

«Ας το καταλάβουν καλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα έχει σύνορα. Και οι πρόσφυγες/μετανάστες, ούτε “λιάζονται”, ούτε “εξαφανίζονται”» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές προσθέτοντας πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, όπως προβλέπει το Ενωσιακό Δίκαιο.

Τονίζουν όμως πως «η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να δεχθεί όλους όσοι αναζητούν μια καλύτερη τύχη» και διευκρινίζουν ότι στο πλαίσιο αυτό «ένταξη στο σύστημα ασύλου θα υπάρχει μόνο για όσους αιτούντες έχουν προσφυγικό προφίλ κι όχι για όσους παρελκυστικά υποβάλουν αιτήματα ασύλου».

Άλλωστε στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση, με βάσει και τα στοιχεία που προκύπτουν από τις ροές προς τα νησιά του Αιγαίου αναφέρει πως πρόβλημα δεν είναι προσφυγικό αλλά μεταναστευτικό.

«Διεθνοποιούμε το πρόβλημα, θέτοντας την ΕΕ αλλά και όλες τις χώρες από τις οποίες “διακινούνται” αυτές οι μεταναστευτικές ροές προ των ευθυνών τους» συνεχίζουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν:

«Το μεταναστευτικό/προσφυγικό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το αντιμετώπισε ιδεοληπτικά κι ως αντιπολίτευση το χειρίζεται ανεύθυνα».