«Αρκουδόμαγκας» για το Έθνος ο Π. Πολάκης - Τον αδειάζει και η Αυγή

«Αρκουδόμαγκας» για το Έθνος ο Π. Πολάκης - Τον αδειάζει και η Αυγή

Πληθαίνουν τα εσωτερικά μηνύματα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, παρά τη στήριξη που του προσφέρει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με το Έθνος να τον χαρακτηρίζει «Αρκουδόμαγκα» και την Αυγή -η οποία μέχρι χθες τον στήριζε- να τον «αδειάζει».

Το άρθρο της Αυγής, με τίτλο «Το θέμα Παύλο είναι…» απευθύνει νουθεσίες, επικρίνοντας τη συμπεριφορά του Π. Πολάκη. 

«Τα πραγματικά ερωτήματα τα βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι, που μεγαλώνουν επίσης παιδιά με φροντιστήρια και πανεπιστήμια χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Προφανώς – σε ένα νόμιμο δάνειο – δεν μπορεί να βάλει τα ίδια ερωτήματα το πολιτικό προσωπικό με τις διαχρονικές χορηγίες. Τελειώνει το θέμα εδώ; Όχι», σημειώνει το άρθρο. 

Και συνεχίζει: «Υπάρχει και η έρμη καθημερινή πολιτική πρακτική και παρέμβαση που για την Αριστερά δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι. Κινδυνεύει όμως να μοιάσει στην περίπτωση που κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό και αυθεντικό εκπρόσωπο στον καθημερινό πόλεμο με το ''σύστημα''. Ο αγώνας αυτός, είναι διαρκής και έρχεται η στιγμή που θα έχει και προσωπική σφραγίδα. Όμως, δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε προσωπική υπόθεση. Δεν είναι ένας ''ανοικτός προσωπικός λογαριασμός''. Η μάχη με την διαπλοκή και τη διαφθορά είναι μια συλλογική δουλειά, έκφραση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και του βασικού πολιτικού υποκειμένου που συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του».

«Αυτό κυρίως είναι το θέμα Παύλο… Αν κάποιος θεωρεί εαυτόν αυθεντία και μιλάει στους άλλους ''με την γλώσσα που καταλαβαίνουν'' τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τα λέει σωστά ο κουζουλός…», καταλήγει η Αυγή. 

Ένας ακόμη άρθρο ήρθε από το Έθνος, με τίτλο «Αρκουδόμαγκας». «Ο Παύλος Πολάκης χορεύει ζεϊμπεκικο φουμάροντας αρειμανίως σε κλειστό χώρο – γράφει δηλαδή στα πλαιαότερα των υποδημάτων του έναν νόμο του υπουργείου του οποίου προϊσταται. Στα καπάκια, τηλεφωνεί στον εθνικό τραπεζίτη (για προσωπικό του θέμα) για να του τα σούρει και μαγνητοφωνεί τη συνομιλία, άσχετα αν στη συνέχεια το μαζεύει – αντελήφθη, βλέπετε, ότι πρόκειται για καραμπινάτο ποινικό αδίκημα και η τεστοστερόνη δεν είναι ανεξάντλητη», αναφέρει, αναγνωρίζοντας ωστόσο το έργο του στο υπουργείο. 

«Ο Παύλος Πολάκης κρίνει ζώντες και νεκρούς, επιθετικά, με σκληρή γλώσσα. Με ύφος μάγκα μέγιστου. Προφανώς ξεχνάει ότι αν κρατάς τη ρομφαία της κάθαρσης, οφείλεις να μη στραβοπατήσεις ποτέ. Για τον απλούστατο λόγο ότι το παραμικρό στραβοπάτημα θα κριθεί με ιδιαίτερη αυστηρότητα, μια και στην τελική σε εξομοιώνει με εκείνους τους οποίους μαστίγωνες. Όταν συμβεί αυτό, δεν έχεις δικαίωμα να υβρίζεις, ούτε και να κλαψουρίζεις. Ο μάγκας ο μέγιστος θα έχει αποδειχθεί πως ήταν αρκουδόμαγκας», συνεχίζει. 

Εχθές, η Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο «Περί Συμψηφισμών», διαπίστωνε ότι οι συμψηφισμοί στην περίπτωση του Πολάκη συσκοτίζουν την αλήθεια.

«Αναρωτιέται γιατί κανείς δεν απορεί με το δάνειο Πολάκη σε μια προεκλογική χρονιά και συνεχίζει, παραθέτοντας ερωτήματα: Είθισται, αλήθεια, υπουργός να τηλεφωνεί στον κεντρικό τραπεζίτη, να τον μαγνητοφωνεί, να του υποδεικνύει τι να κάνει και, ούτε λίγο ούτε πολύ, να απειλεί σε περίπτωση που δεν το... πράξει; Μετέπειτα, ενώ έχει εμφανιστεί πλήρως ο διάλογος, είναι δυνατόν να υποστηρίζει ότι δεν ηχογράφησε τη συνομιλία τους; Μας φαίνονται όλα αυτά φυσιολογικά;», σημείωνε το άρθρο.