Και επίσημα παράταση της ψηφοφορίας

Και επίσημα παράταση της ψηφοφορίας

Τελευταία ενημέρωση 20:49 :

Οι κάλπες στα εκλογικά τμήματα όπου έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία έχουν κλείσει. Συνεχίζεται στα τμήματα που εξακολουθεί να υπάρχει προσέλευση και θα συνεχιστεί μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος πολίτης που επιθυμεί να λάβει μέρος στη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ.

Τελευταία ενημέρωση 19:39 :

Συνεχίζεται η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ καθώς αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα που είχε παρουσιαστεί στο σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεχνικά προβλήματα οφείλονταν στην παράταση της ψηφοφορίας.

Τελευταία ενημέρωση 19:24 :

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία 10 λεπτά παρουσιάζονται προβλήματα στο σύστημα.

Τελευταία ενημέρωση 19:18 :

Τις 370.000 έφτασε ο αριθμός των ψηφισάντων στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, ενώ σε πολλά εκλογικά τμήματα, κυρίως του Λεκανοπεδίου, μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουν ουρές.

Τελευταία ενημέρωση 18:39 :

Σε εκλογικό κέντρο του Υμηττού μεταβαίνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Αρχικά, είχε ανακοινωθεί ότι ο κ. Μεϊμαράκης θα ψήφιζε στο εκλογικό κέντρο στο ΕΒΕΑ, στο οποίο προσήλθε νωρίς το μεσημέρι, έκανε δηλώσεις ωστόσο δεν ψήφισε διότι υπήρχε πολύς κόσμος.

Τελευταία ενημέρωση 18:34 :

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος του Απόστολου Τζιτζικώστα στην ΚΕΦΕ, Νότης Μηταράκης, διαφοροποιήθηκε από την απόφαση για γενική παράταση της ψηφορορίας για μία ώρα, ζητώντας να υπάρξει παράταση μόνον στα εκλογικά τμήματα που δεν θα έχει ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία μέχρι τις 19:00. Ο ίδιος έσπευσε να διευκρινίσει ότι συμφωνεί απόλυτα με παράταση, αλλά ζήτησε να μην μείνουν ανοικτά τα εκλογικά κέντρα στα οποία δεν προσέρχεται κόσμος, όπως στα χωριά.

Τελευταία ενημέρωση 17: 57 :

Ανακοινώθηκε και επίσημα από τον προεδρεύοντα της ΚΕΦΕ, Ιωάννη Τραγάκη η παράταση της εκλογικής διαδικασίας της Νέας Δημοκρατίας για μια ώρα. Ο κ. Τραγάκης επισήμανε ότι η ψηφοφορία παρατείνεται σε εκλογικά τμήματα στα οποία οι ψηφοφόροι δεν έχουν προλάβει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η εφορευτική επιτροπή θα δύναται να συνεχίσει τη διαδικασία της ψηφοφορίας μέχρι να ψηφίσει και ο τελευταίος. Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα της ΚΕΦΕ η συμμετοχή έχει φτάσει τις 325.000. Ο κ. Τραγάκης ευχαρίστησε τους οπαδούς και τους φίλους την ΝΔ και τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία, τονίζοντας ότι η δική τους κινητικότητα είναι που έφερε τον κόσμο στις κάλπες.  

Τελευταία ενημέρωση 17: 07 :

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες συνεχίζεται η μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας με την συμμετοχή να έχει ξεπεράσει τις 300.000. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχε φτάσει τις 315.000. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται εντός ολίγου η απόφαση της ΚΕΦΕ σχετικά με την παράταση της ψηφοφορίας.  

Τελευταία ενημέρωση 16: 40 :

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε εντυπωσιακή τη συμμετοχή του κόσμου στις εσωκομματικές της ΝΔ. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος δήλωσε πως «είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, μέλος της μεγάλης οικογένειας των ευρωπαϊκών δημοκρατικών κομμάτων, σήμερα με αυτή την διαδικασία αλλάζει σελίδα, αλλάζει κεφάλαιο». Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε πως «πριν από λίγα χρόνια είχα πάρει αυτή την πρωτοβουλία και ειλικρινά χαίρομαι σήμερα που η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται ως μια από τις σημαντικότερες δημοκρατικές παρατάξεις, όπου τον τελευταίο και τον πρώτο λόγο τον έχει πάντα ο κόσμος της».  

Τελευταία ενημέρωση 15: 56:

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η συμμετοχή, μέχρι στιγμής, έχει φτάσει περίπου τις 250.00.

Τελευταία ενημέρωση 15: 37:

Ο Προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), της Νέας  Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Τραγάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθαν μαζικά και συγκινητικά σήμερα να τιμήσουν τη Δημοκρατία και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκλέξουν Πρόεδρο και Αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Επειδή παρουσιάζεται το φαινόμενο να έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση μέχρι και αυτή την ώρα -σκεφτείτε ότι σχεδόν υπερβαίνουμε τις 200.000 ψηφισάντων- σκεφτόμαστε, εκτός του ότι θα τους ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία, να δώσουμε και μια παράταση μιας ώρας για τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας, αντί για τις 19:00 στις 20:00".

Τελευταία ενημέρωση 14: 11:

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαιώνει ο κ. Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter, η ΚΕΦΕ προσανατολίζεται προς παράταση ψηφοφορίας μιας ώρας, τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι και τις οκτώ το βράδυ. Μέχρι στιγμής η συμμετοχή έχει φτάσει τις 200.000.    

 Τελευταία ενημέρωση 13: 22 :

Εισερχόμενος στο εκλογικό τμήμα ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε πως σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για την Νέα Δημοκρατία ενώ τόνισε πως σήμερα το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Μόνο η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο μεγάλος νικητής. Ο κ. Μεϊμαράκης έστειλε μήνυμα ενότητας και ευχαρίστησε τα μέλη της ΚΕΦΕ και τους ψηφοφόρους.   

Τελευταία ενημέρωση 13: 13 :

Λίγο μετά τη μια θα ψηφίσει  στο εκλογικό τμήμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ο Βαγγέλη Μεϊμαράκης σύμφωνα με ανάρτησή του στο twitter.

Τελευταία ενημέρωση 13: 05 :

Έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του Γεωργία, άσκησε το εκλογικό του καθήκον ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «χρειάζεται ενότητα για να μπει ένα τέλος σε αυτή την αδίστακτη και ανίκανη κυβέρνηση».

Τελευταία ενημέρωση 13: 00 :

Το εκλογικό του δικαίωμα εξάσκησε ο ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μεταναστευτική πολιτική, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο 1ο λύκειο της Κηφισιάς.

Τελευταία ενημέρωση 12: 33 :

Λίγο μετά το μεσημέρι η συμμετοχή είχε φτάσει στις 118.000.  

Τελευταία ενημέρωση 12: 03 :

Μήνυμα ενότητας έστειλε και ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τελευταία ενημέρωση 11: 56 :

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ευτυχής γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ζητώ συγνώμη από τον κόσμο που υπάρχουν κάπου ταλαιπωρίες αλλά είναι λογικό. Η συμμετοχή απ' ότι φαίνεται θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος αγκαλιάζει τη Νέα Δημοκρατία και αγκαλιάζει την προσπάθειά μας να φτιάξουμε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που θα πάρει σύντομα την τύχη της χώρας στα χέρια της για να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων. Γιατί στην πολιτική είμαστε για να λύνουμε τα προβλήματα των ανθρώπων. Θα είμαστε και από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε».

Τελευταία ενημέρωση 11: 10 :

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε πριν λίγο σε εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως σήμερα είναι μέρα γιορτής για την ΝΔ ενώ έκανε λόγο για μεγάλη συμμετοχή. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους φίλους του κόμματος να ψηφίσουν τονίζοντας πως η διαδικασία είναι πολύ σημαντική τόσο για την παράταξη όσο και για τον τόπο. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη και δυνατή κεντροδεξιά παράταξη και εξέφρασε την άποψη ότι το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη ΝΔ. Ερωτηθείς για το αν υπάρξει β' γύρος ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως αυτό θα το αποφασίσουν οι πολίτες. Τέλος, δήλωσε πως σήμερα κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας για τη ΝΔ.  

Τελευταία ενημέρωση 10:59 :

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει φτάσει στο εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς και περιμένει να ψηφίσει.

Μετά από έναν προεκλογικό μαραθώνιο που κράτησε περίπου τρεις μήνες, οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου της ΝΔ είναι γεγονός, καθώς από τις 7 το πρωί της Κυριακής έχουν ανοίξει οι κάλπες και σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΕΦΕ όλα κυλούν ομαλά και δεν έχουν παρατηρηθεί τεχνικά προβλήματα.

Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δημιουργούν την αίσθηση υψηλής συμμετοχής κάτι που επισημαίνεται κι από τους ίδιους τους υποψήφιους. Σύμφωνα με πληροφορίες από παράγοντες της ΚΕΦΕ μέχρι στις 11:30 η συμμετοχή άγγιζέ τις 90.000.

Σε πλήρη λειτουργεία βρίσκονται 1178 εκλογικά τμήματα ενώ σε λιγότερα από 30 υπολογίζονται εκείνα τα οποία δεν έχουν ανοίξει σε ολόκληρή την χωρά αλλά βρίσκονται, όπως μας έλεγε μέλος της ΚΕΦΕ, σε περιοχές όπου υπάρχει και δεύτερο εκλογικό κέντρο στο οποίο θα μπορέσουν να ψηφίσουν τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ.

Το αντίτιμο για τη συμμετοχή στις εκλογές είναι 3 ευρώ και μόνο όσοι λάβουν μέρος στη σημερινή εκλογική διαδικασία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στον β΄ γύρο των εκλογών, εάν υπάρξει, στις 10 Ιανουαρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα εκλογικά τμήματα από την επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www.nd.gr

Με ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε λίγο μετά τις 8 το πρωί, κάλεσμα για συμμετοχή, σημειώνοντας: «Καλημέρα. Η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά. Σήμερα παίρνετε τις τύχες της ΝΔ στα χέρια σας. Ελάτε να ψηφίσετε».

 


Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 19.00 το απόγευμα και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά μετά τις 20.30.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ψήφισε νωρίτερα το πρωί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της Παράταξης μας. Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας», δήλωσε αμέσως μετά.

Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ενημερώνει ότι η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κόμματος σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά, χωρίς να έχουν παρατηρηθεί τεχνικά προβλήματα.

Η ΚΕΦΕ καλεί όλους τους Νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία εκλογική διαδικασία καθώς η εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι υπόθεση που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και καθορίζει το μέλλον του τόπου.

Στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς λειτουργούν 12 κάλπες, έχει αρχίσει κιόλας η προσέλευση των ψηφοφόρων.

ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής ψήφισε το πρωί στην Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτήριο του Δήμου μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα και αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.

Λίγο πριν τις 10 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Θεσσαλονίκη ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε δήλωσή του αμέσως μετά έκανε λόγο για μηνύματα υψηλής συμμετοχής από ολόκληρη την Ελλάδα. Επεσήμανε ότι τα μέλη και οι φίλοι τη ΝΔ παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες της ΝΔ στην οποία, όπως είπε, «γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν και προχωράμε μπροστά για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα κόμμα σύγχρονο και ανοιχτό, για μία σύγχρονη κεντροδεξιά που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει τη χώρα από αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση».

 

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε πριν λίγο σε εκλογικό τμήμα στο Περιστέρι ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε δήλωσή του έκανε λόγο για μεγάλη συμμέτοχη.