Άρχισε η «βροχή» τροπολογιών στη Βουλή

Άρχισε η «βροχή» τροπολογιών στη Βουλή

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Δεν πρόλαβε σχεδόν να ολοκληρώσει την ευχή του για λίγες τροπολογίες ο Ν. Βούτσης και ξεκίνησε η «βροχή» ρουσφετιών για διευθέτηση υποθέσεων από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το έναυσμα έδωσε η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, καταθέτοντας 5 τροπολογίες εκ των οποίων τουλάχιστον οι τρεις αφορούν την περιοχή που εκλέγεται. Υπουργική τροπολογία και από τον Αλέξη Χαρίτση.   

Αδιαφορώντας πλήρως για τη γενική κατακραυγή και υπό την ανοχή του προέδρου της Βουλής που απλά εξέφρασε την ευχή  να μην υπάρξη μπαράζ τροπολογιών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εφορμούν προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις δίνοντας βάρος και στα τοπικά θέματα των περιφερειών που εκλέγονται. 

Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρείς έφτασαν, σαν έτοιμες από καιρό, τέσσερις τροπολογίες. Και αναμένεται συνέχεια...

Συγκεκριμένα, οι τροπολογίες αφορούν αφορούν:.

- τροποποίηση όρων δόμησης παραδοσιακών οικισμών Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ύψος κεραμοσκεπής)

- τροποποίηση διαδικασίας εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου μετά από άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης ή δέσμευσης

- απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ σεισμόπληκτων ακινήτων με ολική απαγόρευση χρήσης όπως σε Κεφαλονιά, Φθιώτιδα και Φωκίδα

- παράταση κατά ένα έτος (έως 31/12/2019) στην προθεσμία καταβολής δαπανών Περιφερειών για την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς στις 26/1/2014 και 3/2/2014 στο νομό Κεφαλληνίας.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε υπουργική τροπολογία, με την οποία παρατείνεται η διάρκεια των συμβάσεων εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. του προσωπικού που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης της Προκήρυξης 3Κ/2018. Με την εν λόγω ρύθμιση παρατείνονται οι συμβάσεις μέχρι 30 Οκτωβρίου του 2019, μέχρι δηλαδή να βγει ο τελικός πίνακας των διοριστέων της προκήρυξης 3Κ.

Άλλες δύο τροπολογίες κατέθεσε επίσης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Καρακώστα.