Α. Ξανθός και Π. Κουρουμπλής «αδειάζουν» Πολάκη: Ατυχής δήλωση

Α. Ξανθός και Π. Κουρουμπλής «αδειάζουν» Πολάκη: Ατυχής δήλωση

Ατυχή χαρακτηρίζουν τη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο τόσο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός όσο και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τη λίστα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που κρατούν αποστάσεις να μεγαλώνει, παρά την στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 

«Για να είμαστε ειλικρινείς ήταν μια ατυχής δήλωση, αυτό είναι προφανές. Και κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως «έδωσε τη δυνατότητα στη ΝΔ - σε μία περίοδο που φαινόταν στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής της ατζέντας – να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει έναν επικοινωνιακό θόρυβο και να αλλάξει λίγο το πολιτικό κλίμα».

Τέλος, υπογράμμισε ότι τα κρίσιμα ζητήματα της λειτουργίας του σύγχρονου κοινωνικού κράτους και του πώς αντιμετωπίζονται τα ΑμεΑ από ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος πρέπει να εξετάζονται με σοβαρό τρόπο και με ευαισθησία.

Νωρίτερα, μιλώντας στον Θέμα 104,6, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δήλωσε ότι «κακώς μίλησε ο Παύλος Πολάκης» για την ιστορία του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και πως «δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα».

«Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτό το διάλογο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Παράλληλα απάντησε ότι «δεν είναι λάθος» να ζητούσε συγγνώμη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και τόνισε ότι «κακώς» δημοσίευσε το ΦΕΚ του διορισμού του κ. Κυμπουρόπουλου.

Ωστόσο, το αρνητικό κλίμα μεταφέρουν και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, όπως η Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία στο πρωτοσέλιδό της χαρακτηρίζει «απρέπεια» τη δήλωση Πολάκη και σε ρεπορτάζ με τίτλο «Δεν τον αντέχει το κόμμα» γράφει για «αγανάκτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη» και τον «ανάρμοστο» τρόπο με τον οποίο απάντησε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Αντίθετοι στην αήθη επίθεση του Π. Πολάκη κατά του Στ. Κυμπουρόπουλου εμφανίστηκαν εχθές και ο Νίκος Φίλης αλλά και ο Γιάννης Μπαλάφας με τον Στέλιο Κούλογλου

Ο Νίκος Φίλης, μιλώντας στην Ολομέλεια, εξαπέλυσε τα πυρά του προς τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, λέγοντας ότι δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ατυχής η δήλωση, δε νομίζω ότι εκφράζει τον Παύλο. Θα πρέπει να την πάρει πίσω», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας, με τον Στέλιο Κούλογλου να λέει ότι «ο κ. Πολάκης έκανε λάθος». 

Διαβάστε ακόμα:

- Τι δηλώνει ο ανάπηρος ακτιβιστής Α. Ρέλλας (ΣΥΡΙΖΑ) για το θέμα Πολάκη