Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας ΑΝΕΛ - Χρυσής Αυγής

Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας ΑΝΕΛ - Χρυσής Αυγής

Μολονότι ο Π. Καμμένος είχε προαναγγείλει ότι θα καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν βρισκόταν στην Ολομέλεια, αφήνοντας στο… πόδι του την Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

«Το άρθρο 28 παράγραφος 2 του Συντάγματος ad hoc περιγράφει τη διαδικασία κύρωσης πρωτοκόλλου ένταξης ΦΥΡΟΜ στο ΝΑΤΟ. Λέει ότι για να προωθηθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, να μπορούν να αναγνωριστούν σε όργανα διεθνών οργανισμών απαιτείται πλειοψηφία 3/5 όλου αριθμού βουλευτών», είπε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά πάλι βρήκε υποστήριξε μόνο από τη Χρυσή Αυγή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, τόνισε ότι δεν υπάρχει εκ μέρους της Ελλάδας καμιά εκχώρηση εξουσίας και αρμοδιοτήτων. «Αν υπάρχει από κάποιον που είναι από το κράτος που αιτείται την ένταξη του σε διεθνή μηχανισμό. Γι' αυτό το λόγο ζητάμε από τη Βουλή την απόρριψη της συγκεκριμένης ένστασης  αντισυνταγματικότητας», είπε ο κ. Κοντονής.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας υπενθύμισε ότι οι ΑΝΕΛ είχαν την ευκαιρία να σταματήσουν αυτή την ιστορία με ψήφιση της πρότασης μομφής τον περασμένο Ιούνιο. «Το απέφυγαν και τώρα προσπαθούν με διάφορους τρόπους να επανέλθουν στην κεντρική συζήτησης», είπε αρχικά. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι σύμφωνα με το σκεπτικό Καμμένου, η Ελλάδα θα χρειαστεί  την συνδρομή του ΝΑΤΟ προκειμένου να αποκρούσει αν χρειαστεί τα Σκόπια. «Και αυτό το λέει αρχηγός κόμματος  που έχει διατελέσει και υπουργός άμυνας. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο», υπογράμμισε.

Τέλος, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι η Βουλή θα ψηφίσει με τον ίδιο τρόπο που ψήφισε τις εντάξεις και των άλλων χωρών στο ΝΑΤΟ τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών.

Αλέξανδρος Διαμάντης