Αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα: Η ΓΓ Διαφθοράς ήταν δικηγόρος σε δουλειές του Α. Αρτεμίου

Αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα: Η ΓΓ Διαφθοράς ήταν δικηγόρος σε δουλειές του Α. Αρτεμίου

Ως πληρεξούσια σε υποθέσεις της κυπριακής εταιρείας Hi-Med Solutions Ltd με έδρα τη διεύθυνση που στεγάζονται τα γραφεία του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου στη Λευκωσία εμφανίζεται η σημερινή γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Νατάσα Ξεπαπαδέα, όπως αποκαλύπτει το «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί σήμερα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα το 2016, το 2017 και το 2018 εμφανίζεται ως πληρεξούσια της εν λόγω εταιρείας σε υποθέσεις που αφορούν την εταιρεία Alapis του υπόδικου επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη καθώς και αυτή της θυγατρικής με την επωνυμία Φαρμαγορά.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα η κ. Ξεπαπαδέα  αντιδίκησε και με το Ελληνικό Δημόσιο το 2018 υπερασπιζόμενη την κυπριακή εταιρεία την οποία έχει εκπροσωπήσει και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Αξιοσημείωτη βέβαια είναι η διαδικασία που περιγράφει το ρεπορτάζ σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε προκειμένου η κυπριακή εταιρεία που εμφανίζει ως έδρα τη διεύθυνση το Αρτέμη Αρτεμίου να λάβει αποζημίωσης για τη σχέση με την Φαρμαγορά, τη θυγατρική της Alapis.

Και  αυτό σε μια περίοδο που το ίδιος γραφείο συνδέεται εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση της ΔΕΠΑ μέσω των ELFE συμφερόντων Λ. Λαυρεντιάδη.

Τα όσα δε περιγράφει το δημοσίευμα προκαλούν ερωτήματα πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που η κατάσχεση που επετεύχθη για την υπόθεση της Φαρμαγοράς είναι σε βάρος του ελληνικού δημοσίου. Σε μια εποχή που η κ. Ξεπαπαδέα βρισκόταν στο πλευρό του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ως συνεργάτης, πριν μεταπηδήσει στη θέση της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

Η Νατάσα Ξεπαπαδέα, διορίστηκε στις 10 Ιουνίου 2015 διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετέπειτα έγινε ειδική συνεργάτης του ίδιου σε θέματα διαφθοράς και τον Απρίλιο του 2018 προήχθη σε γενική γραμματέα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. 

«Όλα αυτά τα χρόνια εμφανίζεται παράλληλα ως πληρεξούσια δικηγόρος σε υποθέσεις του γραφείου του Αρτέμη Αρτεμίου, που αφορούν κυπριακή εταιρεία με έδρα το γραφείο του στην Κύπρο», αναφέρεται εν τούτοις πρέπει  να διευκρινιστεί πως το θέμα που τίθεται είναι ηθικό.

Κυρίως διότι δείχνει να συνεργάζεται με ένα γραφείο που από το 2016 έχει γίνει γνωστό πως συνδέεται με off shore εταιρείες. Επίσης τον ίδιο χρόνο ξεκίνησε το θέμα της σχέσης του κύπριου δικηγόρου με κυβερνητικά στελέχη.

Διαβάστε περισσότερα στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί την Κυριακή