Αποκάλυψε το χρόνο εκλογών ο Μητσοτάκης, ανακοινώνει τους υποψήφιους βουλευτές

Αποκάλυψε το χρόνο εκλογών ο Μητσοτάκης, ανακοινώνει τους υποψήφιους βουλευτές

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Πατήθηκε όπως όλα δείχνουν το κουμπί της επίσημης εκλογικής προετοιμασίας για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το αμέσως επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δημοσιοποιήσει ένα μεγάλο μέρος των ψηφοδελτίων της ΝΔ σε ολόκληρη τη χώρα, στέλνοντας με τον τρόπο αυτό μήνυμα ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την προκήρυξη των εθνικών εκλογών.

Είναι σαφές ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ενεργοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού κομματιού της προετοιμασίας για έναν κομματικό φορέα αποκάλυψε εμμέσως πλην σαφώς και την εκτίμηση του για το πότε ο κ. Τσίπρας θα στήσει κάλπες. Η κίνηση Μητσοτάκη λοιπόν επιβεβαιώνει πως για την ΝΔ το πλέον πιθανό σενάριο είναι οι εκλογές πως θα διενεργηθούν το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Μάιο, κάτι που άλλωστε έχει αποκαλύψει με σχετικό ρεπορτάζ χθες το liberal.gr. Σύμφωνα μάλιστα με αυτό το σενάριο, ως επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 19η Μαΐου, χωρίς πάντως να αποκλείεται και η 26η Μαίου, ημέρα διεξαγωγής των ευρωεκλογών.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εκκινήσει τη διαδικασία ανακοίνωσης των υποψήφιων βουλευτών μπορεί να ερμηνευθεί και ως σήμα απόλυτου εκλογικού συναγερμού, αφού κανείς πλέον δεν μπορεί να αποκλείσει ο κ.Τσίπρας να αποφασίσει την επίσπευση των εκλογών ακόμα και τους πρώτους τρεις μήνες του 2019.

Σε κάθε περίπτωση η αρχή έγινε το απόγευμα της Τρίτης όταν η ΝΔ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Πέτρου Τατσόπουλου και του Αντώνη Πανούτσου στο βόρειο και δυτικό τομέα αντίστοιχα της παλιάς Β Αθήνας. Πρόκειται για δύο επιλογές απολύτως ενδεικτικές της τακτικής του κ.Μητσοτάκη να σηματοδοτήσει την σημασία της διεύρυνσης του κόμματος με πρόσωπα που δεν έχουν τις ρίζες τους στο χώρο της ΝΔ. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ανάλογες κινήσεις θα υπάρξουν και άλλες.

Η συνέχεια θα δοθεί πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας όταν και θα ανακοινωθούν περίπου 25 ονόματα , τα οποία θα αφορούν σε πρόσωπα που θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Θα είναι άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί ξανά με την πολιτική και ουσιαστικά θα αποτυπώσουν το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση.

Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν τη δημοσιοποίηση και ενός νέου ακόμα “κύματος” υποψηφίων πρωτάρηδων στον εκλογικό στίβο μέχρι και τη διεξαγωγή του τακτικού συνεδρίου της ΝΔ, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-16 Δεκεμβρίου.

Στο πλαίσιο των συνολικών ανακοινώσεων των νέων υποψηφιοτήτων θα ενταχθούν και τα στελέχη που σήμερα δραστηριοποιούνται ως επικεφαλής γραμματειών του κόμματος και τα οποία θα κληθούν να παραιτηθούν από τον κομματικό μηχανισμό για να παλέψουν για τον σταυρό.

Την ώρα λοιπόν που οι μόνοι σίγουροι ότι θα δουν το όνομά τους στα ψηφοδέλτια είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, με τις συγκεκριμένες κινήσεις του κ. Μητσοτάκη αρχίσουν τα κομμάτια στο παζλ των εκλογικών συνδυασμών να μπαίνουν το ένα δίπλα στο άλλο.

Η έννοια πάντως της ανανέωσης δεν μοιάζει με ένα περιστασιακό “παιχνίδι” για τον πρόεδρο της ΝΔ. Ήδη από το βήμα του 11ου συνεδρίου του κόμματος, είχε ξεκαθαρίσει ότι σε κάθε γαλάζιο ψηφοδέλτιο των εκλογικών περιφερειών της χώρας θα βρίσκεται τουλάχιστον ένα καινούργιο πρόσωπο.

Βασική αλλά όχι αποκλειστική δεξαμενή των καινούργιων προσώπων που θα στελεχώσουν τις εκλογικές λίστες είναι το μητρώο πολιτικών στελεχών. Συνολικά το ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό, έχουν εκδηλώσει περισσότερα από 4000 άτομα.