ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1953η
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 825,02 7,78 (0,95 %)

Τζίρος: 57,47 εκατ. €   RT

ΣΥΡΙΖΑ: Αποφάσισε μόνος του ο Τσίπρας προσθήκη του «Προοδευτική Συμμαχία»

Αποφάσισε μόνος του ο Τσίπρας προσθήκη του «Προοδευτική Συμμαχία»

Ειλημμένη θεωρείται για τον Αλέξη Τσίπρα η απόφαση να προστεθεί στην ονομασία του ΣΥΡΙΖΑ ο όρος Προοδευτική Συμμαχία και για το λόγο αυτό δηλώνει, απευθυνόμενος στα μέλη του επικείμενου συνεδρίου ότι πρέπει να τον εγκρίνουν.

Χαρακτηρίζοντας την, ως απόφαση-πρόταση διευκρινίζει ότι εφόσον λάβει την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης, τότε η νέα ονομασία θα χρησιμοποιείται ήδη από την προσυνεδριακή περίοδο σε επίσημα λογότυπα και στις κάρτες μελών του κόμματος. Τα παραπάνω που αφορούν την πορεία προς το συνέδριο το οποίο είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας, αποφασίστηκαν σήμερα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Πρόεδρο του Κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αποφασίστηκε στο επόμενο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ο Πρόεδρος να εισηγηθεί την επανεκκίνηση των διαδικασιών Ανασυγκρότησης στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο. Η αρχή θα γίνει με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης το Σάββατο 27 Ιουνίου.

Η εισήγηση του Προέδρου θα περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

1. Η ΚΕΑ να υιοθετήσει την προσθήκη στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ του όρου Προοδευτική Συμμαχία, ως απόφαση - πρόταση που θα επικυρωθεί στο Συνέδριο. Στο βαθμό όμως που η πρόταση θα έχει την έγκριση ευρύτατης πλειοψηφίας της ΚΕΑ, θα χρησιμοποιείται ήδη από την προσυνεδριακή περίοδο σε επίσημα λογότυπα και στις κάρτες μελών του κόμματος.

2. Το 3ο Συνέδριο να διεξαχθεί το φθινόπωρο. Στα τέλη του καλοκαιριού, και ανάλογα με τη πορεία της πανδημίας, θα προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία.

3. Η ΚΕΑ να αποφασίσει τη συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, αναθέτοντας στο Πολιτικό Συμβούλιο να ορίσει τη σύνθεσή της, με απόφαση που θα ληφθεί στο τέλος καλοκαιριού, μόλις καθοριστεί ο ακριβής χρόνος διεξαγωγής του συνεδρίου.

4. Επανεκκίνηση της εγγραφής νέων μελών τόσο στον iSYRIZA, όσο και στις Οργανώσεις Μελών. Έκδοση κάρτας μέλους για όλα τα μέλη. Επισκέψεις στελεχών σε όλη τη χώρα και διοργάνωση ανοικτών εκδηλώσεων και συνελεύσεων