Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Π. Κουρουμπλή στις Σέρρες

Έντονες αποδοκιμασίες κατά του Π. Κουρουμπλή στις Σέρρες

Επεισοδιακή υποδοχή επιφύλαξαν κάτοικοι των Σερρών στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.

Πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι για να παρακολουθήσουν την παρέλαση στο κέντρο των Σερρών αποδοκίμασαν με βαρείς χαρακτηρισμούς τον Π. Κουρουμπλή, την ώρα που κατευθυνόταν προς την εξέδρα των επισήμων, για την συμφωνία της κυβέρνησης σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ.

Οι διαδηλωτές τον αποκαλούσαν «προδότη» και του έλεγαν «η συντριβή έρχεται Κουρουμπλή», «για 30 αργύρια ρε, δεν ντρέπεσαι; Ντροπή δεν υπάρχει;»

Ο υπουργός κατάφερε να φθάσει στην εξέδρα υπό αστυνομική προστασία. Στην κατάθεση του στεφάνου που ακολούθησε το πλήθος τον καλούσε να παραιτηθεί και να μετακομίσει στα Σκόπια, ενώ την ώρα που έκανε δηλώσεις τραγουδούσαν το «Μακεδονία Ξακουστή».

Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστήριξε πως υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες που θέλουν να καλλιεργείται κλίμα οργής και πρόσθεσε πως η Αθήνα διεκδίκησε το καλύτερο στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό, με δεδομένο ότι περισσότερες από 140 χώρες ήδη αποκαλούσαν «Μακεδονία» την πΓΔΜ.