Αποχωρούν οι ΑΝΕΛ, Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Αποχωρούν οι ΑΝΕΛ, Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Ψήφο εμπιστοσύνης ζητά ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την παραίτηση του Πάνου Καμμένου και την απόφασή του να αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε δηλώσεις, ενώ ο Π. Καμμένος παραχωρεί σε λίγο συνέντευξη τύπου.

Άγνωστο παραμένει αν έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του, με τις πηγές του Μαξίμου να διαρρέουν ότι θα τεθεί ψήφος εμπιστοσύνης με τη διαδικασία να ξεκινάει πιθανότατα την Τρίτη και να ολοκληρώνεται την Πέμπτη το βράδυ. Σύμφωνα με τον κανονισμό η ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί και νωρίτερα, να διαρκέσει δηλαδή η συζήτηση και δύο ημέρες. 

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε περίπου μια ώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχωρούν από την κυβέρνηση».

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση, υπήρξε μια συνεργασία επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους βρεθήκαμε και καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα μας από τα μνημόνια, ο πρώτος στόχος επετεύχθη» δήλωσε ο Πάνος Καμμενος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Το θέμα της Μακεδονίας, θέμα για το οποίο έπεσαν χιλιάδες νεκροί δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα. Θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις στη συνέντευξη τύπου σε λίγο» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και συνέχισε:  «Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα, ότι για το θέμα το εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ, αποχωρούν από την κυβέρνηση».

Άγνωστo παραμένει τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση η τροπολογία για τα αντισταθμιστικά των F16, η οποία ήταν προγραμματισμένο να ψηφιστεί την Δευτέρα, μετά τη ονομαστική ψηφοφορία που είχε αιτηθεί η Νέα Δημοκρατία. Να σημειωθεί, δε, ότι για τη Δευτέρα το πρωί είχε προγραμματιστεί και η συνέχιση της ενημέρωσης από τον Πάνο Καμμένο για τη ρύθμιση, ωστόσο η αποχώρηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας ακυρώνει προφανώς όλους τους σχεδιασμούς.