Απο το 2020 οι αλλαγές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ λέει τώρα ο Κ. Γαβρόγλου

Απο το 2020 οι αλλαγές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ λέει τώρα ο Κ. Γαβρόγλου

  

Για τον Ιούνιο του 2020 προσδιόρισε την εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, διατηρώντας ωστόσο την σύγχυση που επικρατεί σχετικά με τις αλλαγές [που θα υπάρξουν και το ακριβώς θα γίνει.

Μιλώντας την Παρασκευή το βράδυ στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, έκανε λόγο για ένα διαφορετικό τρόπο εισαγωγής, όπου θα δίδεται βάρος στον βαθμό του απολυτηρίου σημειώνοντας ότι  το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΤΕΙ - ΑΕΙ, θα τεθεί σε εφαρμογή από το Ιούνιο του 2020, αναφέροντας ότι, «συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε πολλά επίπεδα πάνω σε αυτό που έχουμε ήδη καταθέσει, ώστε να γίνουν οι όποιες βελτιώσεις».

Για τη φετινή χρονιά επανέλαβε ότι, οι μαθητές της Γ' Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα - τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία και υποστήριξε ότι γίνεται ένα βήμα αποδραματοποίησης των εξετάσεων προκειμένου να μην φορτωθούν με μαθήματα διότι έχουν να ετοιμαστούν και για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Για τις μετεγγραφές είπε πως θα ισχύσουν από το ερχόμενο εξάμηνο εφόσον το διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου θα ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες. Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

Όσον αφορά την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα το οποίο θα γίνει αντίστοιχα και σε άλλες περιοχές της χώρας. Όπως ανέφερε, θα υπάρχουν ενδιαφέρουσες συνέργειες τμημάτων των ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια.

Για τη τη στάση της Εκκλησίας για το ζήτημα των Σκοπίων είπε ότι, έχει αποκλιμακωθεί η ένταση και πως είναι πλέον ξεκάθαροι οι διακριτοί ρόλοι Κράτους - Εκκλησίας.