Από νωρίς στα πόστα τους οι νέοι υπουργοί

Από νωρίς στα πόστα τους οι νέοι υπουργοί

Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρέθηκαν στα υπουργεία οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης. Πρώτος ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών λίγα λεπτά μετά τις 7.

Λίγο μετά τις 07:30 έφτασε στο υπουργείο Ανάπτυξης ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως δεν γίνεται να αφεθεί καμία μέρα να πάει χαμένη ενώ παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα να ξεκολλήσουν οι επενδύσεις.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, όσον αφορά την πολυσυζητημένη υπόθεση της Lamda Development, γνωστοποίησε ότι ήδη είχε επικοινωνία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Οδυσσέα Αθανασίου, για την επένδυση στο Ελληνικό.

«Είχα μια πρώτη ενημέρωση για τα ακριβή στάδια προκειμένου να ξεκινήσει η επένδυση στα αλήθεια και να ξεκολλήσει το έργο. Είναι ένα σύνθετο έργο, επειδή, όμως, πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει προσωπικά ενδιαφέρον θα συντονίσει τα εμπλεκόμενα υπουργεία για να πάμε γρήγορα», τόνισε. 

«Εγώ έπαιξα μπάσκετ, το οποίο είναι ομαδικό άθλημα. Άθλημα συνεργασίας. Έτσι και εδώ θα συμβάλουμε όλοι σ' αυτή τη νέα προσπάθεια», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, φτάνοντας στο υπουργείο Υγείας. Παράλληλα ο κ. Κικίλιας απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει το 5ευρω. 

Όσο για το ποια θα είναι η πρώτη του απόφαση, ο νέος υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι «το πολύ μεγάλο βάρος το παίρνουν οι μεγάλες μονάδες υγείας της πρωτεύουσας».

Στις 7:43 έφτασε στο υπουργείο ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. «Είμαστε έτοιμοι για τα πρώτα μας νομοθετήματα. Στοχοπροσήλωση και δουλειά», αρκέστηκε να δηλώσει.

Λίγο πριν τις 8 έφτασε στην οδό Σταδίου η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία τόνισε ότι «έχω πολύ δουλειά να κάνω. Έχουμε δουλέψει αρκετά τα θέματα της πρόνοιας» χαρακτηρίζοντας «απόλυτη προτεραιότητα» τη δημογραφική πολιτική με «αιχμή το οικογενειακό επίδομα αλλά να σχηματίσουμε και σφαιρική πολιτική που θα βοηθά όλη την οικογένεια», για να καταλήξει κι εκείνη με την σειρά της στο ότι δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο.

Παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα των παιδικών σταθμών επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της νέας κυβέρνησης για κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.