Απίστευτο! Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε διάλογο με Στουρνάρα και τον δημοσιοποίησε

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, 21:51
-A +A
Απίστευτο! Ο Πολάκης μαγνητοφώνησε διάλογο με Στουρνάρα και τον δημοσιοποίησε

Σε μια κίνηση που δεν έχει προηγούμενο προχώρησε ο Παύλος Πολάκης δημοσιοποιώντας τον διάλογο που είχε με τον Γιαννη Στουρνάρα με αφορμή τον έλεγχο που έγινε με το δάνειό του από την Attica Bank, όπου μάλιστα εμφανίζεται να τον προειδοποιεί πως αν δεν ελέγξει τις υποθέσεις που θέλει θα πάει στην Τράπεζα της Ελλάδας ο ίδιος...

Την ίδια στιγμή κύκλοι της Τραπέζης της Ελλάδος αναφέρουν ότι ο Π. Πολάκης ενημέρωση τον Γ. Στουρνάρα για την καταγραφή της συζήτησης και  επισημαίνουν πως αυτά που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι αποσπάσματα της συνομιλίας. Επίσης δεν υπήρξε κάποια αναφορά περί δημοσιοποίησης. 

Ο διάλογος αναρτήθηκε στο documentonews με τον Παύλο Πολάκη να τον αναδημοσιεύει στο facebook και να δηλώνει ότι τον επιβεβαιώνει πλήρως. 

«Επιβεβαιώνω πλήρως το διάλογο!!!» αναφέρει και μάλιστα τονίζει πως«μιλάει στους πάντες στα ίσα!!!» προκαλώντας πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο κινείται ένα στέλεχος της Κυβέρνησης που εμφανίζεται να έχει μαγνητοφωνήσει και να έχει διανείμει το διάλογο με τον Κεντρικό Τραπεζίτη της χώρας.

Παρακάτω ακολουθούν αποσπάσματα από τον διάλογο τα  οποία επιβεβαίωσε πλήρως ο Π. Πολάκης.

ΠΟΛΑΚΗΣ: Ο κ. Στουρνάρας;

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Μάλιστα, ο ίδιος.

Π: Είμαι ο Παύλος ο Πολάκης.

Σ: Γεια σας τι κάνετε;

Π: Είμαι πάρα πολύ καλά. Σας πήρα τηλέφωνο γιατί θέλω να σας πω ότι πολύ καλά κάνετε και ελέγχετε το δάνειο που πήρα από την Attica Bank. Αυτός είναι ο θεσμικός σας ρόλος.

Σ: Μα όχι εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι

Π: Είδα πως έχετε βγάλει μία ανακοίνωση.

Σ: Όχι δεν βγάλαμε καμία ανακοίνωση.

Π: Μα εδώ έχει πλημμυρίσει όλος ο κόσμος ότι θα ελέγξετε το δάνειο μου.. Και τέλος πάντων δεν θέλω να μου πείτε κάτι… Καλά το κάνετε. Θέλω να σας πω το εξής: Μόλις τελειώσετε τον έλεγχο με το δικό μου δάνειο, σας παρακαλώ πολύ, να ελέγξετε και τα εξής δάνεια:

1. Το δάνειο του Κήρυκα Χανίων, στον κ. Μητσοτάκη, που δεν είχαν δώσει δραχμή 12 χρόνια,
2. Τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,
3. Τα δάνεια μίας σειράς πολιτικών, όπως είναι η Μαρία Σπυράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης και κάποιοι άλλοι, οι οποίοι έχουν πάρει ένα σκασμό λεφτά, είναι ζήτημα να έχουν γυρίσει ένα πεντοχίλιαρο ο καθένας και δεν τρέχει τίποτα,
4. Τα δάνεια του Πρώτου Θέματος –ποσό 33 εκατ. ευρώ- που ένα μεγάλο τους κομμάτι είναι απαιτητό από το 2017 αλλά η κεντρική τράπεζα δεν έχει κάνει τίποτα.

Εγώ πήρα να σας πω ότι καλά κάνετε κι ελέγχετε εμένα, αλλά μόλις τελειώσετε με μένα, γιατί καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται, να ελέγξετε κι αυτά. Γιατί αν δεν τα ελέγξετε, θα έρθω εγώ από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε τον έλεγχο.

Σ: Να σας πω… Επειδή υπήρξε ένα δημοσίευμα και η Εποπτική Αρχή ζητάει έλεγχο για το προϊόν το οποίο προσφέρουνε διότι η Τράπεζα Αττικής είναι από αυτές που ελέγχουμε εμείς ενώ οι άλλες είναι συστημικές και δεν μπορούμε να τις ελέγξουμε.

Π: Τι μου λέτε κ. Στουρνάρα; Ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε τις τράπεζες που έδωσαν τα δάνεια που χρεοκόπησαν τη χώρα και έφεραν τα μνημόνια και μπορείτε να ελέγξετε μόνο τις συνεταιριστικές; Τι σόι κεντρικός τραπεζίτης είστε;

Σ: Όχι, έχει αλλάξει πλέον κι αν μου πει ο SSM θα το κάνω.

Π: Δηλαδή ο SSM σας είπε να ελέγξετε την Attica και το δικό μου δάνειο; Μάλιστα. Να σας κάνω και μία δεύτερη ερώτηση. Επειδή ο Πανταλάκης είναι δικός σας από όσο ξέρω…

Σ: Μπα, όλοι δικοί μου είναι.

Π: Ναι, δικοί σας, συνεργάτες σας κλπ… Να σας πω, ο κ. Πανταλάκης σας έδωσε το δικό μου το δάνειο κι εσείς το δώσατε στο Πρώτο Θέμα;

Σ: Όχι, δεν έκανα τέτοιο πράγμα, αν είναι δυνατόν.

Π: Εντάξει, σας πιστεύω ότι δεν το κάνατε. Ωραία, επαναλαμβάνω λοιπόν, όταν ελέγξετε το δικό μου, ελέγξτε και τα άλλα γιατί αλλιώς θα έρθω από εκεί και δεν θα φύγω αν δεν διατάξετε την έρευνα.

Σ: Μάλιστα, καλά.

Π: Καλό απόγευμα.

Σ: Καλό απόγευμα.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα