Απίστευτες κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις για τα μάτια της Ελένης Αυλωνίτου

Απίστευτες κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις για τα μάτια της Ελένης Αυλωνίτου

Απίστευτες καταστάσεις έλαβαν χώρα για μια ακόμα φορά στην Βουλή, με τους βουλευτές της πλειοψηφίας να μεθοδεύουν την μη άρση ασυλίας της Ελένης Αυλωνίτου, προκειμένου να την προστατεύσουν. Μάλιστα, το αδίκημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά την πολιτική της δραστηριότητα, αλλά μήνυση του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) Σταύρο Χάντζο, όταν κατά δήλωσή του το 2012 η τότε ερευνήτρια κυρία Αυλωνίτου «τον είχε γδάρει με τα νύχια της».

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο τους είχαν αλληλομηνυθεί με τον κ. Χάντζο να κατηγορεί την κα Αυλωνίτου για χειροδικία, με αποτέλεσμα να  πέσει και να μεταφερθεί στο ΚΑΤ και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να οδηγείται τότε στο αυτόφωρο. Πέντε χρόνια μετά η δικογραφία που σχηματίστηκε έφτασε στην Βουλή, με την Επιτροπή Δεοντολογίας να καλείται σήμερα να γνωμοδοτήσει εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία της.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν… ομαλά. Και τούτο διότι, παρά το γεγονός ότι όταν μηνύθηκε δεν ήταν βουλευτής, ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία της υποστηρίζοντας ότι η δίωξη σε βάρος της είχε πολιτικά κίνητρα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, φυσικά διαφώνησαν με το επιχείρημα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κακός χαμός επικράτησε όταν έγινε γνωστό ότι η μήνυση που είχε καταθέσει με την σειρά της η κυρία Αυλωνίτου πρόκειται να εκδικαστεί αύριο! Οι βουλευτές της ΝΔ υποστήριξαν ότι για λόγους ισονομίας θα πρέπει να αρθεί η ασυλία της, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τους… συντρόφους της.

Ενώ στην πρώτη ψηφοφορία τόσο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τ. Κουράκης αλλά και ένας ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβαν να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας της (και άρα θα οδηγούνταν στα δικαστήρια), παρενέβη ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος, ζητώντας τον λόγο. Όταν τελικά τον πήρε κάλεσε την Επιτροπή να εξετάσει αν μπορεί να προστατεύει κάποιους συναδέλφους, οι οποίοι αν και δεν είχαν τη βουλευτική ιδιότητα διώχθηκαν με πολιτικά κίνητρα.

Ο κ. Κουράκης βλέποντας τα… δύσκολα  συμφώνησε να συζητηθεί το θέμα, κάτι το οποίο προκάλεσε την οργή της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η πλειοψηφία υψώνει ασπίδα προστασίας της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Μετά από μια ώρα αντεγκλήσεων, αποφασίστηκε να αναβληθεί η συνεδρίαση, μήπως και… σωθεί στην επόμενη η Ε. Αυλωνίτου.

Αλέξανδρος Διαμάντης