Απευθείας στη Δικαιοσύνη στέλνει ο Ν. Βούτσης το πόρισμα της εξεταστικής για την Υγεία

Απευθείας στη Δικαιοσύνη στέλνει ο Ν. Βούτσης το πόρισμα της εξεταστικής για την Υγεία

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Στην άμεση διαβίβαση του πορίσματος της Εξεταστικής για την Υγεία στη Δικαιοσύνη προχώρησε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος μόλις σήμερα το πρωί το πήρε στα χέρια του.

Να σημειωθεί ότι παραλαμβάνοντας το τελικό κείμενο από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη τόνισε ότι «Πάρα πολλά θέματα τα οποία έρχονται στην επιφάνεια, τεκμηριώνονται και εμπλουτίζονται με στοιχεία στα επιμέρους κεφάλαια αυτού του πορίσματος, κάνουν εδραία την αίσθηση της κοινής γνώμης, που υπήρχε εξαρχής, ότι σε αρκετούς χώρους στον πολύ κρίσιμο κοινωνικά τομέα της Υγείας υπήρξαν πολύ σοβαρά προβλήματα και ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπίας».

Όπως επεσήμανε ο κ. Βούτσης, «είναι ένα πολύ πλούσιο υλικό το οποίο πιστεύω ότι αφουγκράζεται, αντανακλά και εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού μας προς τη Βουλή να μην μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω απ' το χαλί και να μην μένουμε στις τυπικές παραγραφικές προθεσμίες κατά το ισχύον Σύνταγμα, αλλά να υπάρχει μία ενδελεχής διερεύνηση, ανεξαρτήτως των τελικών αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων, τα οποία μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να τα προσεγγίσει».

Τονίζεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής εφάρμοσε την εντολή της πλειοψηφίας, η οποία δεν ήταν άλλη από την παράδοση του πορίσματος στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες η κυβέρνηση δεν… βιάζεται να συγκεντρώσει τις 60 υπογραφές που απαιτείται σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής για να συζητηθεί στην Ολομέλεια, αλλά υπάρχουν σκέψεις ώστε να περιμένουν την «απάντηση» της Δικαιοσύνης.