«Απειλές» για ρήξη με τους θεσμούς και προεκλογικά «δώρα» από τον Τ. Πετρόπουλο

«Απειλές» για ρήξη με τους θεσμούς και προεκλογικά «δώρα» από τον Τ. Πετρόπουλο

Τροχιά ρήξης με τους θεσμούς διέγραψε με σημερινές δηλώσεις του ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, καθώς υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση των 120 δόσεων για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, ακόμη και χωρίς τη συγκατάθεση των θεσμών, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί και δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο Τάσος Πετρόπουλος ανέφερα χαρακτηριστικά:«Μέσα στον Απρίλιο θα καταθέσουμε το σχετικό νομοσχέδιο ώστε να ισχύσει από τη δημοσίευση στο ΦΕΚ μέχρι το τέλος Απριλίου. Θα αφορά όσες εισφορές έχουν δημιουργηθεί μέχρι 31/12 2016. Η ωφέλεια θα φτάσει κατά μέσο όρο μέχρι και 60% Η ρύθμιση των 120 δόσεων δεν αφορά τις εισφορές του 2019. Όποιος δεν τις καταβάλλει κάθε μήνα θα κριθεί ως κακόπιστος. Το συνολικό ποσό των οφειλών είναι 16,2 δισ. και αφορά 900.000 ανθρώπους. Από αυτούς οι 80.000 δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη και επιτέλους θα πάρουν. Πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες. Θα ενταχθούν και οφειλές επιχειρήσεων σε δεύτερο χρόνο.

Εμείς θα προχωρήσουμε στη ρύθμιση των 120 δόσεων είτε συμφωνήσουν είτε όχι οι θεσμοί. Αλλά πιστεύω ότι θα συμφωνήσουν γιατί δεν θα προκύψει δημοσιονομικό πρόβλημα. Ακόμη και ο τεχνικός σύμβουλος του ΔΝΤ που βρισκόταν με το υπουργείο συμφωνούσε και δεν του το επέτρεψαν οι κεντρικοί παράγοντες» συνέχισε ο κ. Πετρόπουλος.

Επιπλέον ερωτώμενος σχετικά δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι μπορεί να δοθεί δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους, υποστηρίζοντας ότι τις σχετικές ανακοινώσεις θα τις κάνει ο πρωθυπουργός, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια.