Καμμένος κατά Τσίπρα: Δεν δέχομαι απειλές - Υπάρχουν και Έλληνες εκτός από Ρουβίκωνες, Αλέξη

Καμμένος κατά Τσίπρα: Δεν δέχομαι απειλές - Υπάρχουν και Έλληνες εκτός από Ρουβίκωνες, Αλέξη

Θέμα απειλών κατά της οικογένειάς του θέτει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σε νέα ανάρτησή του στο twitter σημειώνει ότι οι ΑΝΕΛ δεν θέλουν χάρη από κανέναν, αλλά εφαρμογή της κοινοβουλευτικής νομιμότητας. 

Παράλληλα, εξαπολύοντας προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει «Πάρε τα προνόμια, κράτα τους αστυνομικούς. Εκτός από τους Ρουβίκωνες, υπάρχουν και Έλληνες. 

Σημειώνεται πως σήμερα ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος αναμένεται να παραιτηθεί κι αν φυσικά κάνει πράξη την «απειλή» του (κάποιοι διατηρούν τις επιφυλάξεις τους), τότε η έδρα περνάει στα χέρια του Τ. Κουίκ. Εφόσον ο υφυπουργός των… ταξιδιών κρατήσει την έδρα, όπως διαρρέει ότι θα κάνει, και παράλληλα δεν μετέχει στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ, τότε ο Καμμένος μένει ουσιαστικά με 4 βουλευτές που έχουν εκλεγεί με το κόμμα του και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δεν δικαιούται να έχει ΚΟ.

Στην περίπτωση, όμως, που προκύψει κάποιοι «ντιλ» της τελευταίας στιγμής ανάμεσα και ο κ. Κουίκ δεν ανεξαρτητοποιηθεί, τότε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα διατηρήσει τα προνόμιά του. Φυσικά, θα προκύψει ένα μείζον πολιτικό θέμα από την στιγμή που ο Θ. Τοσουνίδης -στον τηλεοπτικό αέρα- τον έχει θέσει εκτός κόμματος…

Ωστόσο, επειδή το τελευταίο σενάριο θεωρείται, από αρκετούς, «τραβηγμένο» η κυβέρνηση σε συνεργασία με τη Βουλή εμφανίζεται να μαγειρεύει κι άλλα. Το πρώτο είναι η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής. Ήτοι να απαλειφθεί η πρόβλεψη για πέντε βουλευτές ή η πρόβλεψη να έχουν εκλεγεί από το ίδιο κόμμα. Το σενάριο αυτό συναντά αρκετές δυσκολίες. Πρώτον, στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες θα είναι προφανώς έντονες. Ενώ θα «επικυρωθεί» και με τη βούλα η πλήρης συμπαιγνία Καμμένου- Τσίπρα και το συνεχιζόμενο νταραβέρι. Δεύτερον, η παράμετρος Νίκος Βούτσης.