Απάντηση Γ. Αυτιά στον Αλ. Τσίπρα: Εσείς ψηφίζατε μειώσεις συντάξεων κι εμείς τις δείχναμε

Απάντηση Γ. Αυτιά στον Αλ. Τσίπρα: Εσείς ψηφίζατε μειώσεις συντάξεων κι εμείς τις δείχναμε

«Στις 31/12/2017 έπρεπε να δώσετε τα στοιχεία του επανυπολογισμού. Το έλεγε ο Νόμος. Δεν τα δώσατε. Τα δώσαμε εμείς. Μεγάλες ευχαριστίες που η δικιά σας φωνή έφτασε στη Βουλή. Χαίρομαι που μαζί με την κοινωνία φωνάξαμε και πήρατε πίσω αυτές τις μειώσεις», υπογράμμισε ο Γιώργος Αυτίας από την εκπομπή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ στις αναφορές του πρωθυπουργό στο όνομά του για να αναδείξει το γεγονός ότι τα ΜΜΕ «τρομοκρατούν» τους συνταξιούχους για τις περικοπές των συντάξεων.

Επίσης, ο κ. Αυτιάς σημείωσε «την προηγούμενη Κυριακή, μια εβδομάδα ακριβώς, πριν ανέβει στο βήμα ο πρωθυπουργός στη Βουλή, δείχναμε τους κερδισμένους» και υπογράμμισε: «Άρα όχι τσιμουδιά. Εσείς ψηφίζατε, κι εμείς δείχναμε τις μειώσεις». 

Το Ασφαλιστικό κύριε πρωθυπουργέ, αξιότιμε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρχηγοί των κομμάτων, βουλευτές, είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα. Ελάτε, όλοι μαζί με την κοινωνία να βρούμε μια άκρη πριν να είναι αργά», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Και να, οι αναλυτικοί πίνακες με τις μειώσεις των συντάξεων που θα δουν οι συνταξιούχοι και να, τα δημοσιεύματα και να, οι εκπομπές. Θα πρέπει ο φίλος μου ο Αυτιάς να είχε περάσει πολύ δύσκολες μέρες να κάθεται σαν αριθμομηχανή να υπολογίζει πόσο χάνει ο καθένας και η καθεμιά από τους άμοιρους τους συνταξιούχους. Τώρα τσιμουδιά».