7ος χρόνος, ημέρα 2219η
Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Απάντηση Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο;

Απάντηση Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο;

Μήνυμα, ως απάντηση στις τελευταίες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου φέρεται να στέλνει ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξης του, σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης, δείχνοντας ότι το πολιτικό σκηνικό βρίσκεται σε «αναταράξεις», αφού οι δυο συγκυβερνώντες εμφανίζονται να επικοινωνούν πια μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων.

«Εντός της χώρας να στείλω το μήνυμα ότι μπροστά σε αυτό που εγώ τουλάχιστον αντιλαμβάνομαι, και πιστεύω η πλειοψηφία των Ελλήνων, ως εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα, δεν πρόκειται, ούτε το έκανα τα 3,5 αυτά χρόνια, ούτε θα το κάνω ποτέ ως πρωθυπουργός, να δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε δε ότι «προς τα έξω, επίσης, θέλω να στείλω το μήνυμα ότι παρά τις διαφορές στο εσωτερικό μας, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας». «Η Ελλάδα δεν χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση με λόγια, αλλά με έργα. Ανακτά την ηγετική της θέση στην περιοχή, μέσα από το διάλογο, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών και των κρατών της περιοχής. Χωρίς να απειλεί, αλλά και χωρίς να απειλείται από κανένα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι: «Εγώ δεν θα μιλήσω με λόγια πολεμικά, θα μιλήσω με τα λόγια ενός συγγραφέα και θα στείλω το μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι πολύ χρήσιμος πολύ. Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει. Μόνο που έχει ένα ελάττωμα: Ξέρει να σκέφτεται».

«Εμείς είμαστε σκεπτόμενοι, αλλά έχουμε τη σιγουριά των ενόπλων δυνάμεων επειδή ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ειρήνη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε ότι «το 2019, είναι για την Ελλάδα ένα έτος ορόσημο. Η αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης. Μιας χώρας που για σχεδόν μια δεκαετία βίωσε τις ανυπολόγιστες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης», ενώ αναφερόμενος στην ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης σημείωσε ότι «δεν είναι μια τυπική, αλλά μια πάρα πολύ ουσιαστική, διότι γίνεται στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοι της 365 μέρες το χρόνο υπερασπίζονται Θερμοπύλες και ταυτόχρονα δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης»

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε τον εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, στη Σαμοθράκη.